FOLLOW US: facebook twitter

«Ξεκινάει η επικαιροποίηση των μελετών για το Πύργος – Τσακώνα, κατόπιν της σύσκεψης του Ιουλίου υπό τον Πρωθυπουργό»

Ημερομηνία: 09-09-2022 | Συντάκτης:

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, μετά την απόφαση για την ανάληψη υποχρέωσης εκπόνησηςμελετών από την Ολυμπία Οδό για τον οδικό άξονα «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα», δήλωσε:

«Ο Ν. Ηλείας βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο του έργου της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη των υποδομών μας. Μετά την επιτυχημένη πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την επανένταξη της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού ως προς το τμήμα «Πάτρα – Πύργος», ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θέτουν σε προτεραιότητα την εκπόνηση μελετών για το τμήμα «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα», έτσι ώστε το νοτιοδυτικό τμήμα της Ολυμπίας Οδού να μπορέσει να κατασκευαστεί και να συνδεθεί με τον Μορέα στην περιοχή της Τσακώνας.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Υπουργείου έρχεται σε συνέχεια της συσκέψεως που είχαμε πραγματοποιήσει τον Ιούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία είχαμε συζητήσει την ανάγκη επανέναρξης της κατασκευής του έργου, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών θεμάτων, και δόθηκαν οι κατευθύνσεις για την άμεση επικαιροποίηση των μελετών.

Η Κυβέρνηση, με συνέπεια, τηρεί τη δέσμευσή της για την ολοκλήρωση του δι-ευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών στην Πελοπόννησο και την άμεση επικαιροποίηση των μελετών. Οι μελέτες ανατίθενται στην παραχωρησιούχοεταιρεία Ολυμπία Οδό, στο πλαίσιο της διασφάλισης της τεχνικής συνάφειας μεταξύ των εγκεκριμένων μελετών,η οποίακαι θα πρέπει να εξετάσει τις επιλογές για τη χάραξη και να προχωρήσει σε εναλλακτικές λύσεις σε κρίσιμα τμήματα του δρόμου.

Η επικαιροποίηση των μελετών,με επίκαιρες κυκλοφοριακές μετρήσεις καθώς και νέο Κυκλοφοριακό Μοντέλο, θα προσδιορίσει τα έργα που θα χρειαστούν και θα σηματοδοτήσειτην επανέναρξη του σημαντικού αυτού έργου για την ανάπτυξη της Ηλείας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος