FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά το μεγάλο έργο των 5 εκ ευρώ στην Κουρούτα

Ημερομηνία: 21-12-2021 | Συντάκτης:

Υπογράφηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η σύμβαση από το Δήμο Ήλιδας


Γ. Λυμπέρης : «Δημιουργούμε έναν σύγχρονο – προστατευόμενο και με όλες τις αναπτυξιακές υποδομές, τουριστικό προορισμό»

Την εκκίνηση των έργων για την αντιρρύπανση και παράκτια προστασία από τα απόβλητα των αποστραγγιστικών τάφρων και χειμάρρων του οικισμού Κουρούτας, σηματοδότησε η υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού

4.835.999,99 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021, θα «θωρακίσει» ολόκληρη την Κουρούτα, από τα απόβλητα και παράλληλα με τις εντός του οικισμού παρεμβάσεις, θα αλλάξει ολοκληρωτικά την όψη.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης : «υπογράψαμε σήμερα ένα πολύ μεγάλο έργο που αφορά την αντιρρύπανση και παράκτια προστασία από τα απόβλητα των αποστραγγιστικών τάφρων και χειμάρρων του οικισμού Κουρούτας. Ένα έργο που όπως είχαμε δηλώσει και παλαιότερα έρχεται να «κουμπώσει» – ολοκληρώσει την αναμόρφωση της Κουρούτας, σε σχέση με την προστασία της από τους δυο χείμαρρους και τις αποστραγγιστικούς τάφρους που βρίσκονται στα όρια του οικισμού αλλά και την προστασία από τα όμβρια και την ανάπλαση των δρόμων και των πεζοδρομίων. Νομίζω ότι σε σύντομο διάστημα – 12 μήνες είναι ο χρόνος περαίωσης του έργου- όλοι θα δουν μια διαφορετική Κουρούτα. Μια περιοχή που θα εξυπηρετείται από το βιολογικό καθαρισμού και θα υδροδοτείται από το διυλιστήριο και πλέον θα είναι σύγχρονος παραλιακός τουριστικός προορισμός για την πόλη, τον Δήμο και γενικότερα την περιφέρειά μας».

Να σημειωθεί πως τον κ Λυμπέρη, πλαισίωναν ο κ Θανάσης Δελλής από το γραφείο προγραμματισμού του Δήμου Ήλιδας και ο κ. Αντώνης Χαρίτος στέλεχος των Τεχνικών Υπηρεσιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος