FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου-13 ως 15 Απριλίου στο CineCinema στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 13-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Στις 7 το απόγευμα η τελετή έναρξης στο CineCinema

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ξεκινά τις προβολές του σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου στην Αμαλιάδα στο CineCinema(Αντ. Πετραλιά & Σμύρνης) με την τελετή έναρξης στις 7 το απόγευμα. Οι προβολές του Φεστιβάλ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν 13-15 Απριλίου, θα ξεκινήσουν από το πρωί της Τετάρτης 13 Απριλίου με την ειδική πρωινή εκπαιδευτική ζώνη που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά φέτος για τα σχολεία.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα προβολών της Αμαλιάδας περιλαμβάνει 6 πολύ αξιόλογα ντοκιμαντέρ, 2 ελληνικά και 4 ξένα (Ισπανία, Αυστρία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο) εκ των οποίων τα 4 από την κυρίως ζώνη του 8ου Φεστιβάλ Πελοποννήσου, ένα ντοκιμαντέρ από το Αφιέρωμα στην Ισότητα («I AmBelmaya/ Είμαι η Μπελμάγια») και ένα από το Αφιέρωμα στην Αυστριακή σκηνοθέτιδαNatalieHalla, επίσημη προσκεκλημένη της φετινής διοργάνωσης. Οι περισσότερες από τις ταινίες που θα προβληθούν έχουν λάβει διακρίσεις στα Φεστιβάλ του κόσμου!

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι από φέτος το Φεστιβάλ Πελοποννήσου προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», έναν νέο θεσμό, που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής ή οράσεως καθώς και στα παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση να έχουν πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος