FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά σύντομα το «λίφτινγκ» στο κτίριο Λαλούντα Κρεστένων

Ημερομηνία: 27-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος με προσφορά 32%

Προς συμβασιοποίηση οδεύει η μετατροπή του κτιρίου Λαλούντα σε Κέντρο Νεότητας στην πόλη των Κρεστένων, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον συνολικά έξι εταιρειών και κοινοπραξιών. Προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχθηκε η εταιρεία «ΕΡΓΟΓΕΝΕΣΙΣ» με προσφορά έκπτωσης 32,57% επί του αρχικού προϋπολογισμού 660.000 ευρώ, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, που ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού.

Το έργο προβλέπει τη διατήρηση, επισκευή κι αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου Λαλούντα επί της οδού Φωτοπούλου στην Κοινότητα Κρεστένων, του οποίου η στατική κατάστση είναι επιβαρημένη με την πάροδο των ετών, για αυτό και απαιτεί σημαντικές παρεμβάσεις στο δάπεδο και των δύο ορόφων αλλά και στα θεμέλια.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο κτίριο, με πρόσβαση για όλους και ιδιαίτερα σε άτομα με κινητικά προβλήματα, που θα περιλαμβάνει αίθουσα νεότητας και πολιτιστικών εκδηλώσεων.  Παρεμβάσεις προβλέπονται και στον  περιβάλλοντα χώρο, με περιμετρικό παρτέρι με υψηλή και χαμηλή δενδροφύτευση, καθώς και ανάδειξη των υφιστάμενων δένδρων.

Επίσης θα πλακοστρωθεί το κεντρικό μέρος του ακάλυπτου για την πιθανή χρήση του σε εκδηλώσεις, αλλά και του μονοπατιού βόρεια του οικοπέδου. To έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έπειτα από σχετική απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος