FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η νέα εποχή στη διαχείριση των σκουπιδιών

Ημερομηνία: 06-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

xyta-triantafyllias2

Σήμερα τα πρώτα φορτία και ο συντονισμός λειτουργία της μονάδας στο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς

Στις εννέα το πρωί της Δευτέρας η διαχείριση των σκουπιδιών της Ηλείας μπαίνει σε νέα εποχή. Οι ΧΑΔΑ, τα «Ποτόκια», τα βουνά των σκουπιδιών, χώροι που μετατράπηκαν σε χαβούζες και κάθε τι άλλο περνούν στο παρελθόν. Στο ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς, σύμφωνα και με δηλώσεις του προέδρου του ΦΟΔΣΑ Ηλείας και δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, θα φτάσουν τα πρώτα τέσσερα απορριμματοφόρα και παρουσία των τεσσάρων αντιδημάρχων Καθαριότητας των δήμων Πύργου, Ήλιδας, Αρχ. Ολυμπίας και Πηνειού, θα ξεκινήσει η μηχανική διαλογή και κομποστοποίηση μέσα από τη διαδικασία της προσωρινής ενδιάμεσης λύσης. Όπως παρουσιάσαμε την περασμένη εβδομάδα τα μηχανήματα εγκαταστάθηκαν και δοκιμάστηκαν και πλέον ξεκινά η κανονική διαδικασία διαχείρισης των σκουπιδιών.

xyta-triantafyllias3

Όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Μαυρίκος, έχουν κληθεί στις εννέα το πρωί της Δευτέρας οι συνάδελφοι του από τους άλλους τρεις δήμους στο ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς για να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τις ώρες που θα προσέρχονται τα απορριμματοφόρα κάθε δήμου και το ρυθμό μεταφοράς, τις ποσότητες και τον τρόπο λειτουργίας ώστε να δουλέψει χωρίς προβλήματα η μονάδα διαλογής και κομποστοποίησης. Παράλληλα μαζί θα υποδεχθούν και τα τέσσερα πρώτα απορριμματοφόρα που θα φτάσουν από το δήμο Πύργου και Ήλιδας και πιθανόν και από το δήμο Αρχ. Ολυμπίας.

Αργότερα μέσα στη μέρα αναμένεται να μεταβούν στο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς και οι τέσσερις δήμαρχοι των δήμων που θα μεταφέρουν τα σκουπίδια τους εκεί, ώστε πλέον να λάβει και επισημότητα η διαδικασία.

Στο μεταξύ στο άλλο μεγάλο μέτωπο των σκουπιδιών αυτό που αφορά στις ποσότητες που υπάρχουν στους δρόμους και σε άλλα σημεία των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας προχωρούν οι επαφές του ΦΟΔΣΑ Ηλείας και του κ. Χριστοδουλόπουλου με τον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας κ. Αποστολάκη για την μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Πάλαιρου όσο το δυνατόν συντομότερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος