FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Νοσοκομείο Πύργου – Όλος ο 3ο όροφος για κρούσματα κορονοϊού

Ημερομηνία: 17-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

 

-Εφτά τα ύποπτα περιστατικά που νοσηλεύονται

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου καθώς αποφασίστηκε εξ ολοκλήρου ο τρίτος όροφος να χρησιμοποιηθεί για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορονοϊού. Μέχρι χθες σε τμήμα του τρίτου ορόφου νοσηλεύονταν μόνον ύποπτα κρούσματα και στην περίπτωση που κάποια εξ αυτών επιβεβαιώνονταν ότι ήταν θετικά στον ιό, διακομίζονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών.

Με χθεσινή εντολή της Διοίκησης, εκκενώθηκαν οι χώροι της Χειρουργικής, της Ουρολογικής και της Ορθοπαιδικής που λειτουργούσαν σε τμήμα του τρίτου ορόφου και πλέον όλος ο όροφος διαμορφώθηκε αποκλειστικά για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού. «Όλα είναι έτοιμα και αναμένουμε το «οκ» από την Υγειονομική Περιφέρεια», δήλωσε στην «Πρωινή» ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος ενώ στο ερώτημα για το τι γίνεται με τα αναγκαία κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας σημείωσε πως ήδη έχουν δυο επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ σε θάλαμο με μόνωση στον τρίτο όροφο για το σκοπό αυτό.

Όσον αφορά το προσωπικό που θα απασχοληθεί με τους ασθενείς που  νοσούν από Covid-19, για την ώρα θα είναι το… υπάρχον, υπενθυμίζοντας πως έχουν ήδη ζητήσει ενίσχυση από τα όμορα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σημειώνεται ότι, μέχρι και χθες το βράδυ, στους ειδικούς θαλάμους που έχουν διαμορφωθεί στον τρίτο όροφο, νοσηλεύονταν εφτά (7) ύποπτα κρούσματα κορονοϊού για τα οποία αναμένονταν τα αποτελέσματα των δειγμάτων.

Μηχάνημα ανίχνευσης ιού από το Δήμο Πύργου

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος βρίσκεται σε επαφή με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά ειδικού μηχανήματος που θα ανιχνεύει τον ιό, στηρίζοντας  με πράξεις το δύσκολο έργο του ιατρικού προσωπικού. Ουσιαστικά πρόκειται για μηχανισμό εξέτασης ώστε να διαπιστώνεται εάν κάποιος νοσεί από τον ιό. Για τον σκοπό αυτό θα προμηθευτεί 200 κιτ και αντιδραστήρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος