FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά τη λειτουργία της η ΔΕΥΑ Πηνειού με έδρα το Βαρθολομιό

Ημερομηνία: 26-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

-Μαρίνος: «Θα αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό για το Δήμο»

Αναπτυξιακό μοχλό για το Δήμο Πηνειού θα αποτελέσει η λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, επισήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ενώ η προϊσταμένη της Διεύθυνσης  Διοικητικών Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, Μαρία Πετροπούλου τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο στηρίζουν το νέο εγχείρημα και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι  η ΔΕΥΑ θα πετύχει το στόχο της.

Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρέας Μαρίνος αναφερόμενος στη λειτουργία της νέας επιχείρησης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ύδρευση και Αποχέτευση θα βρίσκονται πλέον κάτω από την ομπρέλα της ΔΕΥΑΠ, η ίδρυση της οποίας έχει λάβει ήδη ΦΕΚ και σύντομα ξεκινά τη λειτουργία της. Θεωρώ ότι πρόκειται για  ένα μεγάλο επίτευγμα και μια οραματική προσέγγιση δική μου και της δημοτικής αρχής. Κι εδώ θέλω να ευχαριστήσω και την τεχνική αλλά και την οικονομική υπηρεσία που συνέδραμαν αυτή την προσπάθεια, όπως επίσης το Νομικό σύμβουλο και τον οικονομικό που μας βοήθησαν και είμαστε σήμερα μπροστά σε μια απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΥΑΠ.Η επιχείρηση δημιουργήθηκε για να αποτελέσει τον αναπτυξιακό μοχλό του Δήμου και θα λύσει πολλά προβλήματα».

Στήριξη από εργαζόμενους

Από την πλευρά της η κ. Μαρία Πετροπούλου Προϊσταμένη Διεύθυνσης  Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πηνειού δήλωσε:

«Η έναρξη και η λειτουργία της ΔΕΥΑΠ  είναι ένα εγχείρημα το οποίο το στηρίξαμε, το πιστέψαμε ως υπηρεσία εξ αρχής και δουλεύουμε γι΄αυτό τον σκοπό. Είμαστε στη διαδικασία διαμόρφωσης του χώρου που θα εγκατασταθεί και όλων των ενεργειών οικονομικά που απαιτούνται. Θέλω με την ευκαιρία  να πω ότι οι οφειλές στην ύδρευση είναι ένα τεράστιο ποσό. Ανέρχονται σε περίπου 800.000 ευρώ ανείσπρακτα. Ο Δήμος με την έννοια τη  σημερινή δεν θα μπορούσε να εισπράξει αυτά τα χρήματα.

Με τη ΔΕΥΑΠ πιο γρήγορα θα μπορέσουμε και να εισπράξουμε αυτά τα καθυστερούμενα  χρήματα αλλά και να έλθουμε  πιο κοντά στον πολίτη, να του προσφέρουμε, να επισκευάσουμε άμεσα τις ζημιές και ότι άλλο προκύψει, να βελτιώσουμε το νερό, έτσι ώστε κι εκείνος να καταλάβει ότι «μου παρέχει ο Δήμος σωστές υπηρεσίες,  άρα πρέπει να είμαι πιο τυπικός στις υποχρεώσεις μου».

Είναι βέβαια και το κομμάτι του Βιολογικού καθαρισμού που είναι στο ξεκίνημά του, που αποτελεί τεράστιο θέμα, που εισφέρει και οικονομικά και αναβαθμίζει  τη ποιότητα της ζωής των πολιτών.

Εμείς θα στηρίξουμε όλη την προσπάθεια. Γιατί η ΔΕΥΑΠ στη γέννησή της θα πρέπει να στηριχθεί και από το υπάρχον προσωπικό και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος