FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 26-10-2022 | Συντάκτης:

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ ΚΤΥΠ Α.Ε. και αναδόχου

-Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Πρόκειται για την πρώτη φάση εργασιών και έπεται και η δεύτερη φάση για να καταστεί το κτίριο ασφαλές και λειτουργικό»

“Μία διεκδίκηση ετών, γίνεται επιτέλους πράξη, κάναμε το πρώτο βήμα και πολύ σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις ώστε να μπορούμε να μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο έργο, που θα προσδίδει ασφάλεια και λειτουργικότητα…”.

Την ανωτέρω δήλωση έκανε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της εταιρείας “κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” και του αναδόχου που ανέλαβε την εκτέλεση των εργασιών επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας.

Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί και την άμεση έναρξη των εργασιών για το έργο ««Επισκευές στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας- τακτοποίηση κτιρίου Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 70.327,73 ευρώ μαζί με ΦΠΑ και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι η περαίωση των εργασιών θα γίνει σε 60 ημέρες.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων, το οποίο επιχορήγησε την ΚτΥΠ Α.Ε. για την εκτέλεση του έργου.

Πρόκειται για το πρώτο μέρος των εργασιών, που θα ξεκινήσουν άμεσα, καθώς δεν απαιτείται οικοδομική άδεια, ενώ έχει εγκριθεί και ένα επιπλέον κονδύλι της τάξης των 20.000 ευρώ, το οποίο αφορά στο κόστος για την οικοδομική τακτοποίηση του κτιρίου.

Έπεται και δεύτερη φάση

Εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα προχωρήσει η δεύτερη φάση του έργου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό το οποίο απαιτείται ανέρχεται σε 350.000 ευρώ και η έγκριση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της οικοδομικής τακτοποίησης.

Η επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου ήταν ένα αίτημα ετών και την τελευταία διετία ο κ. Νικολακόπουλος είχε προχωρήσει σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και επαφές για την προώθηση του αιτήματος. Να σημειωθεί ότι είχε κάνει δύο συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και είχε καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση, μία συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρα και με μία συνάντηση με τον Γ.Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Παναγιώτη Αλεξανδρή, καθώς και τρεις συναντήσεις με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥΠ κ. Αθανάσιο Γιάνναρη και στελέχη της ΚτΥΠ Α.Ε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος