FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η διανομή των σχολικών γευμάτων σε 44 σχολεία των δήμων Πύργου και Ήλιδας

Ημερομηνία: 25-09-2020 | Συντάκτης:

Ξεκινά η διανομή σχολικών γευμάτων και στα 44 σχολεία των Δήμων Πύργου και Ήλιδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συνολικά η διανομή γευμάτων απευθύνεται σε 185.311 μαθητές σε 1227 σχολικές μονάδες 74 Δήμων-Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας οι οποίες έχουν επιλεγεί βάσει καθορισμένων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Οι σκοποί της δράσης είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών των πιο ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, η ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα και η εξοικείωση των μαθητών με τη μεσογειακή διατροφή. Το διατροφικό πρόγραμμα εκπονείται από αρμόδιο επιστημονικό φορέα και τα προϊόντα που επιλέγονται για την για την παραγωγή των γευμάτων είναι αποκλειστικά εγχώρια, συντελώντας στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής.

Το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων θα εφαρμοστεί σε 44 σχολικές μονάδες του νομού Ηλείας που είναι οι εξής:

3ο – 4ο – 5ο – 7ο – 8ο – 10οΔημοτικό Σχολείο Πύργου, Δημοτικά Σχολεία Αγ. Γεωργίου, Αλφειούσας, Αλποχωρίου, Αμπελώνα, Βαρβάσαινας, Βουνάργου, Γουμέρου, Ελαιώνα, Επιταλίου, Καράτουλα- Μαγούλας, Κατακόλου, Κουτσοχέρας, Λανθίου, Μουζακίου, Μυρτιάς, Σαλμώνης, Σκουροχωρίου, Χειμαδιού, Ώλενας, Ειδικό Πύργου, 1ο– 2ο– 3ο – 4ο -5ο– 6οΑμαλιαδας, Αμπελόκαμπου, Αυγείου, Γερακίου, Δουνεικων, Εφύρας, Καρδαμά, Κέντρου, Περιστερίου, Σαβαλίων, Σιμόπουλου, Χαβαρίου και Φουφειου Ειδικού Σχολείου Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος