FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η β’ φάση εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης Πύργου

Ημερομηνία: 10-12-2019 | Συγγραφέας:
Μείωση των τελών ύδρευσης προανήγγειλε ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος

Ξεκινά άμεσα, ένα σπουδαίο έργο, που αφορά τη β’ φάση εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Πύργου, προϋπολογισμού 1.657.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» όπως ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου. Παρουσία του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου, του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Θανάση Βαχαρίδη αλλά και των στελεχών της ΔΕΥΑΠ Γιώργου Καραστέργιου (αντιπρόεδρος), Τάκη Βασιλόπουλου και Γιάννη Βένδρα, τονίστηκε ότι το έργο έχει χρονοδιάγραμμα περαίωσης 12 μήνες και με την ολοκλήρωση του, ο Πύργος θα συγκαταλέγεται στις έξυπνες πόλεις –smart- διαχείρισης του νερού.

Αρχικά η κ. Αλικάκη Τζανέτου, επισήμανε ότι η τεχνολογία στις μέρες μας λύνει ουσιαστικά προβλήματα και διευκολύνει πολλούς τομείς της ζωής μας και πως αυτό ακριβώς πάνε να υλοποιήσουν με το σπουδαίο αυτό έργο, που θα ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα στην ύδρευση. «Επιπροσθέτως θα έχουμε τη δυνατότητα, να παρεμβαίνουμε άμεσα σε βλάβες εφόσον θα έχουμε σαφή απεικόνιση του προβλήματος σε συγκεκριμένο σημείο. Καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα του έργου, για το οποίο δε καθυστερήσαμε και όποια καθυστέρηση έγινε, οφείλεται σε πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Σε συνεργασία όμως με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον αντιπρόεδρο κ. Καραστέργιο, επιταχύναμε τους ρυθμούς μας για να τεθεί το έργο σε άμεση εφαρμογή. Στόχος μας πάντα- και κανείς να μην αμφιβάλει για αυτό-  είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών σε ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας όπως είναι το νερό. Θα είμαστε σε στενή συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία για την σωστή και τάχιστη πραγματοποίηση έργου. Επίσης θα ενημερώνουμε πολίτες για πορεία εργασιών».

Μείωση των τελών ύδρευσης

Ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος, χαρακτήρισε σημαντική τη μέρα αυτή για το δήμο καθώς ξεκινά η β’ φάση ενός έργου στο οποίο θα εφαρμοστεί όλη η σύγχρονη τεχνολογία στο σύστημα ύδρευσης. Μάλιστα ανέφερε ότι η στρατηγική τους είναι να μειώσουν τα τέλη ύδρευσης μέσα από την εξοικονόμηση που θα πετύχουν, δεδομένου ότι σήμερα το 40% που καταναλώνεται δεν πληρώνεται είτε είναι απώλεια είσπραξης είτε νερού. «Πρόκειται για ένα έργο συνεχιζόμενο που είχε ξεκινήσει το ’13-’14 η τότε δημοτική αρχή και την υλοποίηση του ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή επί προεδρίας Γιώργου Ανδριόλα. Ωριμάσαμε περεταίρω τις μελέτες ώστε να εφαρμοστεί η σύγχρονη αυτή τεχνολογία που ανήκει στην ευρύτερη γκάμα της τεχνολογίας της έξυπνης πόλης.  Θα εφαρμόσουμε και άλλες τέτοιες τεχνολογίες και ήδη το πράττουμε… θεωρούμε ότι στο επίπεδο ύδρευσης έχουμε πολλά να κάνουμε… Πρέπει να γίνει με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη η κατανομή των οικονομικών βαρών στους πολίτες, να φροντίσουμε για αδύναμους οικονομικά και κοινωνικά ανθρώπους, να υπερασπίσουμε καλοπληρωτές από κακοπληρωτές, να σταματήσουν στις πολυκατοικίες να κρύβονται πίσω από ανώνυμη συλλογικότητα… για να είμαστε δίκαιοι. Γιατί η οριζόντια διακοπή στις πολυκατοικίες είναι άδικο για όσους πληρώνουν».

Ο κ. Αντωνακόπουλος ανακοίνωσε πως θα προσπαθήσουν να εντάξουν προς χρηματοδότηση, και ένα έργο προοπτικής που αφορά το βιολογικό καθαρισμό ύψους 2 εκ. ευρώ, για τον οποίο έχουν έτοιμη μελέτη, τονίζοντας ότι πλέον, οι απαιτήσεις είναι αυξημένες και ο υπάρχων βιολογικός δεν μπορεί να τις καλύψει.

Ακολούθως ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΠ Τάκης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου μέσω του οποίου θα έχουν μεταξύ άλλων, αξιόπιστες μετρήσεις, πλήρη αποτύπωση του δικτύου κ.α. με τα αποτελέσματα και τα οφέλη από την εκτέλεση του να είναι πολλαπλά.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Βαχαρίδης, που εκτέλεσε και την α’ φάση του έργου, επισήμανε ότι με την ολοκλήρωση της β’ φάσης θα επιλύσουν σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα του δικτύου ύδρευσης μέσω της εξελιγμένης διαχείρισης της πίεσης, της εγκατάστασης έξυπνων μετρητών και της άμεσης παρέμβασης από τους τεχνικούς της ΔΕΥΑΠ. «Η συγκεκριμένη μελέτη, είναι η πλέον σύγχρονη και με την υλοποίηση της σε συνδυασμό με το πρώτο έργο, ο Πύργος θα συγκαταλέγεται στις πόλεις με έξυπνη διαχείριση νερού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ