FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών για συνταξιούχους

Ημερομηνία: 02-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
efka

Τα ενημερωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα με τα πληρωτέα ποσά των συντάξεων όπως αυτά διαμορφώνονται μετά τον επανυπολογισμό με βάση τον Νόμο 4387/2016, άρχισαν να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης των συνταξιούχων η ανάρτηση των ανωτέρω σημειωμάτων θα γίνει στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ σταδιακά ως εξής:

-1/10 στις 17.00 ενημερωτικά σημειώματα συνταξιούχων του Δημοσίου, πρώην ΟΑΕΕ, πρώην ΕΤΑΑ, πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, πρώην ΝΑΤ,

-2/10 στις 17:00 ενημερωτικά σημειώματα πρώην ΙΚΑ και των ενταχθέντων σε αυτό ταμεία.

Η πρόσβαση των συνταξιούχων στα ενημερωτικά σημειώματα θα γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ (Υπηρεσίες προς Συνταξιούχους,  επιλογή πληρωμές, εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος ,ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων από 1/1/2019, Είσοδος στην Υπηρεσία) με χρήση των προσωπικών κωδικών ΤΑΧΙS.

Το ανωτέρω πλήθος ενημερωτικών σημειωμάτων αφορά συντάξεις προ της 13/5/2016  με τις ακόλουθες εξαιρέσεις:

-256.137 συντάξεις, για τις οποίες δεν κατέστη δυνατός ο προβλεπόμενος από το νόμο 4387/16 επανυπολογισμός λόγω έλλειψης μηχανογραφικών δεδομένων,

-81.154 συντάξεις για τις οποίες πραγματοποιείται η διαδικασία της σώρευσης καθώς και ειδικές κατηγορίες (π.χ. δικαιούχους παραπληγικού επιδόματος) για τις οποίες θα ακολουθήσει η ανάρτηση ενημερωτικού σημειώματος μέχρι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία θα αναρτηθούν και τα ενημερωτικά σημειώματα για τις προσωρινές συντάξεις και τις 107.160 συντάξεις με αίτηση συνταξιοδότησης μετά τη δημοσίευση του Ν4387/2016.

Για την περίπτωση που κάποιος συνταξιούχος επιθυμήσει να υποβάλει αίτημα ή ένσταση στα όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό σημείωμα, έχει προβλεφθεί η λειτουργία, από 15 Οκτωβρίου, σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο δικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος