FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά ο διάλογος για το μέλλον των ΤΕΙ της Ηλείας

Ημερομηνία: 01-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

triantafyllou-vasilis-tei

Σε Πύργο και Αμαλιάδα την επόμενη εβδομάδα ο Β. Τριανταφύλλου

Με καλύτερους οιωνούς η νέα ακαδημαϊκή χρονιά στο τμήμα ΔΟΕΠ@ΤΜ του Πύργου

Με ενισχυμένο εκπαιδευτικό προσωπικό αναμένεται να ξεκινήσει τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το τμήμα Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Πύργου, αφού στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να εγκριθεί η αίτηση που έχει υποβάλει ο καθηγητής Εφαρμογών του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ, Γιώργος Ηγουμενάκης, με την οποία ζητά την ένταξή του στο νέο τμήμα. Η αίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τη θετική εισήγηση και των δύο προέδρων των τμημάτων του Πύργου (Ζαφειροπούλου, Κούτρας), έχει εγκριθεί από την κοσμητεία και απομένει πλέον μόνο η τυπική έγκριση της Συγκλήτου. Παράλληλα, εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει καταθέσει αίτηση μετάταξης στο τμήμα ΔΟΕΠ & ΤΜ ως Ειδικό Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ), καθώς πληροί τα προσόντα, και είναι σε αναμονή της έγκρισης από την κοσμητεία της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας (ΣΔΟ).

Πέρα από την ενίσχυση σε εκπαιδευτικό προσωπικό, έως το τέλος Ιουλίου πιθανότατα θα λυθεί το καυτό πρόβλημα με τη γραμματεία, κάτι για το οποίο είχε δεσμευθεί και στην τελευταία του επίσκεψη στον Πύργο ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδα, Βασίλης Τριανταφύλλου. Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 3-4 άτομα μόνιμου διοικητικού προσωπικού για μετάταξη στο ΤΕΙ.

Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Τριανταφύλλου αναμένεται να επισκεφθεί το ΤΕΙ Πύργου όπως και αυτό της Αμαλιάδας, προκειμένου να συζητήσει με τα όργανα αλλά και τους φορείς της Ηλείας για το μέλλον του ιδρύματος, σύμφωνα και με το πλαίσιο διαλόγου που θέτει το ίδρυμα αλλά και το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ακούσει ολοκληρωμένες προτάσεις στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού του ακαδημαϊκού χάρτη και να βρεθεί λύση σε μείζονα ζητήματα όπως πχ η στέγαση των σπουδαστών. Όπως ανέφερε και στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Λάμπη Αριστειδόπουλο, επιθυμεί τη συνεργασία των τοπικών φορέων για να προωθήσει λύσεις για όλα τα ζητήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος