FOLLOW US: facebook twitter

Ξεμπλόκαρε το έργο για το ιστορικό εκκλησάκι του Βαρκό Καλίδονας!

Ημερομηνία: 19-01-2022 | Συντάκτης:

Ο Αντ/ρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος ενημέρωσε την πρόεδρο του Συλλόγου ότι εγκρίθηκε κονδύλι 135.000 ευρώ για την αποκατάστασή του


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Τόπο φαίνεται πως έπιασαν οι πολύχρονες και επίπονες ενέργειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας για να επισκευαστεί και να επαναλειτουργήσει το ιστορικό εκκλησάκι του ΒΑΡΚΟ, που παραμένει κλειστό λόγω πτώσης βράχων από το καλοκαίρι του 2019, 118 και πλέον χρόνια από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της προέδρου κ. Φιλιώ Νιάρχου , ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος την διαβεβαίωσε ότι εγκρίθηκε ήδη κονδύλι 135.000 ευρώ για την χρηματοδότηση του έργου. Έτσι, φαίνεται πως ξεμπλοκάρει ένα έργο αναφοράς για την Καλίδονα που συγκεντρώνει το καλοκαίρι πλήθος επισκεπτών και στο οποίο είχαν εμπλακεί πέραν των ενεργειών του Συλλόγου και διάφοροι φορείς, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού, ο δήμος Ζαχάρως, η Εκκλησία κλπ και μέχρι σήμερα παρότι υπήρχαν οι μελέτες είχε «κολλήσει» πιθανόν στην γραφειοκρατία.

Η κ. Νιάρχου για το θέμα αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ότι « Το τελευταίο τηλεφώνημα από τον Αντιπεριφερειάρχη, κ Βασίλειο. Γιαννόπουλο, μας έδωσε μεγάλη αισιοδοξία. Τα λόγια του είναι πάντα μπροστά μας και οι ελπίδες μας έχουν αναπτερωθεί: «Το έργο θα εκτελεσθεί με δημόσιες δαπάνες. Τα χρήματα, που έχουν εγκριθεί, αγγίζουν το ποσό των 135.000 ΕΥΡΩ. Έχουν δεσμευθεί και αφορούν αποκλειστικά και μόνο το εκκλησάκι στο Βαρκό. Πρόκειται για εξειδικευμένο έργο. Συνεργάζονται με το μελετητή, ο οποίος θα συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η Μητρόπολη Τριφυλίας – Ολυμπίας. Έχουν σταλεί όλα τα υπηρεσιακά σημειώματα σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ορίζει ο νόμος, και αφού συμπληρωθεί ο Φάκελος, θα γίνει η δημοπράτηση. Αν όλα πάνε καλά το καλοκαίρι το εκκλησάκι θα ξαναλειτουργήσει!

Μετά από τις παραπάνω διαβεβαιώσεις, είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Το έργο έχει πάρει το δρόμο του. Φυσικά θα παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις και πιστεύουμε να μην κολλήσει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Το έργο βρίσκεται σε αυτό το στάδιο χάρις τις ενέργειες του Συλλόγου μας, αλλά και της οικονομικής βοήθειας, που προσέφεραν οι ευαισθητοποιημένοι πατριώτες και φίλοι μας, γνωστοί και άγνωστοι. Με τη συμβολή τους, πληρώθηκε το κόστος της μελέτης, «ανοίξαμε το δρόμο» και η Περιφέρεια στηριζόμενη επάνω σε «αυτό το δρόμο», προχώρησε, με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα.»

Καταλήγοντας η πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν αυτήν την προσπάθεια και δεν γύρισαν την πλάτη στο πρόβλημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος