FOLLOW US: facebook twitter

Χαρτογραφείται το δάσος με τις καστανιές στην Ανδρίτσαινα

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Από τον καθηγητή Δασολογίας του Α.Π.Θ κ. Ιωάννη Γήττα σε συνεργασία με την Δ/νση Δασών

Το «πράσινο φως» δόθηκε  τελικώς για την χαρτογράφηση του αυτοφυούς δάσους με τι καστανιές στην  ορεινή επαρχία Ολυμπίας, στην περιοχή της Ανδρίτσαινας προκειμένου να προσδιορίσει με ακρίβεια το μέγεθος και τα όριά της συγκεκριμένης δασικής έκτασης . Ένα ιδιλίατερα πυκνό δάσος με αιωνόβιες καστανιές, πραγματικά εντυπωσιακό.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Δασών Ηλείας, πολύ σύντομα πρόκειται να  παραδοθεί  από τον  καθηγητή Δασολογίας του Α.Π.Θ κ. Ιωάννη Γήττα, η χαρτογράφηση σε  ψηφιακή μορφή όλης της έκτασης που καταλαμβάνει το δάσος με τις καστανιές που είναι περίπου 300 στρέμματα και εκτείνεται από την περιοχή του Κουφόπουλο ως το ξωκλήσι των Ταξιαρχών.

Για το σημαντικό αυτό ζήτημα για τους παραγωγούς της περιοχής, το προηγούμενο διάστημα υπήρξε επικοινωνία με τον καθηγητή δασολογίας που χρησιμοποιεί πρόγραμμα δορυφορικής τηλεπισκόπηση, προκειμένου να γίνει  απογραφή και αποτύπωση της έκτασης.

Ο διευθυντής Δασών Ηλείας κ. Παν. Κορισιάνος επισήμανε ότι  «Η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας όπως ο τομέας της δορυφορικής τηλεπισκόπησης,  ανοίγει το δρόμο για την εξυγίανση και ορθολογική διαχείριση των δασών και εν προκειμένω, στόχος είναι να ενταχτεί το αυτοφυές  δάσος σε πρόγραμμα διαχείρισης και καλλιέργειάς του, ώστε να σχηματιστεί πλήρης  εικόνα για τα πιθανά οικονομικά οφέλη. Ακόμα με την εξυγίανσή του και να διαπιστωθεί  πώς μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα από παρεμβάσεις της υπηρεσίας  και να έχουν πρόσβαση σε αυτό περιηγητές, κυνηγοί, , μελισσοκόμοι  κ.λπ». Τέλος να σημειώσουμε, όπως είχε αναφέρει και σε πρόσφατη δήλωση του στην Πρωινή ο κ. Κορισιάνος,  ελήφθησαν και δείγματα για να διαπιστώσει τη διασπορά της λεγόμενης «σφήκας της καστανιάς», που καταπολεμά το έλκος της καστανιάς, και η οποία είχε απελευθερωθεί προσφάτως στο δάσος της Κάπελης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος