FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων: «Χαράτσι» Covid για χιλιάδες γονείς

Ημερομηνία: 01-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Χιλιάδες γονείς θα αναγκαστούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τεστ κορονοϊού εφόσον το παιδί τους παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα.

Παρόλο που το υπουργείο Υγείας έχει διαβεβαιώσει ότι το τεστ σε δημόσιες μονάδες είναι δωρεάν, εντούτοις, τα κριτήρια που έχουν τεθεί είναι πολύ αυστηρά γεγονός που αναγκάζει τους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά εργαστήρια .

Το κόστος δε για ένα τεστ Covid κυμαίνεται από 80 έως 150 ευρώ. Άλλωστε, τα παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα που δύσκολα μπορούν να ενταχθούν στα κριτήρια του ΕΟΔΥ για τεστ.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, σε επιστολή της προς το αρμόδιο υπουργείο: «Σύμφωνα με τα κλινικά κριτήρια, εμείς είμαστε αναγκασμένοι να στέλνουμε όλα τα παιδιά αυτά για μοριακό τεστ, αφού θεωρούμε ότι με κανέναν άλλον τρόπο δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για κρούσμα ή όχι.».

Οι παιδίατροι ζητούν να γίνονται δωρεάν τα τεστ στα παιδιά σημειώνοντας εμφατικά: «Αν θέλετε πραγματικά να γίνονται τεστ για το καλό της δημόσιας υγείας και τον έλεγχο της λοίμωξης covid-19 στην χώρα μας, τότε θα πρέπει να φροντίσετε να εξασφαλίσετε τη δυνατότητα να γίνονται τα τεστ αυτά, δεδομένου και του υψηλού κόστους που θα πρέπει να καλύψουν οι γονείς».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος