FOLLOW US: facebook twitter

Χαραλάμπεια 2020: «Με σαγιά και με σεγκούνια.. » – Το Σάββατο 1/02 στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 29-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Στη γη της Θεσαλίας, οδηγούνται φέτος τα μουσικά βήματα του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, στην καθιερωμένη εκδήλωση για τα ΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΑ 2020 που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας σε συνδιοργάνωση του ΛΕΠ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ένδοξος τόπος η Θεσσαλία, με βαθιά ιστορία, παλιά και σύγχρονη, με πολιτισμό και παραδόσεις και μαζί μ΄αυτόν οι μαγευτικές Σποράδες.

Όπως αναφέρουν στην ενημέρωσή τους η πρόεδρος του ΛΕΠ Αικατερίνη Παρασκευοπούλου και η Γραμματέας Δήμητρα Καχτίτση –Τζαβάρα, ένα μέρος αυτών των περιοχών περιλαμβάνει η παράστασή του ΛΕΠ. Χορούς της Σκοπέλου, της Σκιάθου, της Σκύρου, της Καρδίτσας (ορεινής και πεδινής), του Τυρνάβου, των Βλάχων και χορούς από το Πήλιο και το Τρίκερι. Οι χοροί παρουσιάζονται  από τη Χορευτική Ομάδα του Λ.τ.Ε.Πύργου, από την εφηβική ομάδα και από τα τμήματα ενηλίκων σε επιμέλεια των δασκάλων μας Κώστα Τζανέτου, Γεωργίας Μουρούτη, Ανδρέα Μικελόπουλου και Νίκου Χρυσανθόπουλου. Οι χοροί συνδυάζονται με εντυπωσιακές φορεσιές: Βλάχικες, Καραγκούνικες, Πηλειορίτικες, του Τρίκερι και των Σποράδων. Ανάμεσα στους χορούς θα παρουσιαστεί το χορευτικό -μιμητικό δρώμενο «Μάηδες» από τη Μακρινίτσα του Πηλίου, μνημείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Η παράσταση θα αρχίσει με τραγούδια από τη μικτή χορωδία του ΛΕΠ που θα μας μεταφέρει σε γνωστούς ήχους και μουσικές αυτής της όμορφης περιοχής, σε επιμέλεια της Κωστούλας Σακκά Κυρίτση.

Παίζουν οι μουσικοί:

Φώτης Τζανέτος –  Κλαρίνο / Λύσανδρος Παναγόπουλος –λαούτο  / Γιάννης Οικονόμου – Βιολί / Γιώργος Τζανέτος  – κρουστά / Τρύφων Παζαρέντσης – ζουρνά /Τρύφων Παζαρέντσης (εγγονός) – ζουρνά.

Τραγούδι: Χρυσόστομος Μητροπάνος.

Επιμέλεια παράστασης: Κων/νος Τζανέτος

Επιμέλεια Κειμένων : Αικατερίνη Παρασκευοπούλου

Έφορος χορού: Αικ. Παρασκευοπούλου

Έφορος Ιματιοθήκης: Μάρω Μιχαλοπούλου

Έφορος Μουσ. Τμήματος: Παναγιώτα Μπαρτζοπούλου

Έφορος Εκδηλώσεων: Μαρίνα Νικολακοπούλου

Το ΛΕΠ ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ Αθλητισμού κ. Νίκο Κοροβέση για τη συνδιοργάνωση και την παραχώρηση της φιλόξενης αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου της ΠΕ Ηλείας, τους χορηγούς της παράστασης και τους χορηγούς επικοινωνίας.

«Το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου είναι περήφανο που κρατά την παράδοση και τραγουδά και χορεύει την λαϊκη παραδοσιακή μουσική. Συνεχίζουμε σταθερά να υπηρετούμε αυτό που αγαπάμε και για μια άλλη χρονιά η παράστασή μας  είναι αφιερωμένη στη πόλη μας κ στον προστάτη της Αγ. Χαράλαμπο που σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τη μνήμη του.  Σας περιμένουμε όλους!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος