FOLLOW US: facebook twitter

Ξαναβάζουν πλάτη οι γιατροί

Ημερομηνία: 19-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

-Συναινούν για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΜΕΘ Πύργου αλλά ζητούν βιώσιμες λύσεις
-Πρέπει άμεσα να κηρυχθούμε «άγονη» περιοχή, τόνισε στην «Πρωινή» η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, Αγγ. Σαραντοπούλου


Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τη συναίνεσή τους για να συνεχίσει να λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου εξέφρασαν χθες οι γιατροί κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, για να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις και το τι μέλλει γενέσθαι ενόψει χειμώνα με νέο κύμα πανδημίας σε έξαρση.

Ο σχεδιασμός, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», προβλέπει τη λειτουργία της ΜΕΘ με στελέχωση από τις υπάρχουσες κλινικές, με μετακίνηση ενός γιατρού από την Αμαλιάδα και με την επιστροφή του γιατρού που μετακινήθηκε στον «Άγιο Ανδρέα» την περασμένη εβδομάδα. Την εποπτεία της λειτουργίας της ΜΕΘ θα την αναλάβει ως επιστημονικά υπεύθυνος ο γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, κ. Βρεττός.

Η πρόεδρος της Ένωσης, Αγγελική Σαραντοπούλου, δήλωσε στην «Πρωινή» πως οι γιατροί για μία ακόμα φορά θα βάλουν πλάτη για να μη στερηθούν πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες οι πολίτες της Ηλείας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει το κράτος να δρομολογήσει σταθερές και βιώσιμες λύσεις.

«Η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου θα συνεχίσει τη λειτουργία της με στήριξη εκ των έσω. Οι γιατροί εξέφρασαν τη συναίνεσή τους στο πλάνο της διοίκησης και της 6ης ΥΠΕ και για μία ακόμα φορά θα βάλουν πλάτη. Η Δημόσια Υγεία στηρίζεται ξανά στο φιλότιμο των γιατρών, όμως θα πρέπει κάποια στιγμή η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να στελεχώσει τα περιφερειακά νοσοκομεία. Το ΕΣΥ του ’80 χρειάζεται εκσυγχρονισμό, οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Θεωρώ ότι ως άμεσο μέτρο αντιμετώπισης της κατάστασης είναι η μετατροπή της Ηλείας σε ζώνη άγονη Α΄ κατηγορίας, για να ξέρουμε ότι θα έχουμε γιατρούς για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Αν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση, θα καταρρεύσουμε από την κόπωση», τόνισε η κα Σαραντοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος