FOLLOW US: facebook twitter

Ξανά στους δρόμους οι αγρότες της Ηλείας – Κινητοποίηση στον κόμβο Αγίου Γεωργίου την ερχόμενη Πέμπτη

Ημερομηνία: 04-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

-Τι συζητήθηκε στην προχθεσινή σύσκεψη στο Χειμαδιό

Στους δρόμους ετοιμάζονται να ξαναβγούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας, μετά τα αλεπάλληλα «χτυπήματα» που έχουν δεχθεί στην παραγωγή των αγροτικών προϊόντων. Στην προχθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Χειμαδιό, στην οποία καταγράφηκε αυξημένη συμμετοχή των παραγωγών, αποφασίστηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αυτοκίνητα και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο στις 11 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης, 11 Ιουνίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η παρουσία εκπρόσωπων των αγροτικών συλλόγων σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, προκειμένου να παρέμβουν και να παραθέσουν αναλυτικά τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και να αναλάβει πρωτοβουλίες επίλυσης ο θεσμός της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής σύσκεψης, συζητήθηκε αναλυτικά από τους αγροτικούς συλλόγους το πρόβλημα στις σταφιδοκαλλιέργειες και η ανάγκη αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας με κρατική ενίσχυση. Παράλληλα, αναλύθηκε η ζημιά που έχει γίνει στα λιοστάσια από τον καύσωνα και το χαλάζι και η οποία δεν καλύπτεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Από την πλευρά των κτηνοτρόφων τέθηκε και η μηδαμινή μέριμνα της πολιτείας για την αποζημίωσή τους από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ιδιαίτερα κατά την πασχαλινή περίοδο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Θανάσης Βομπίρης, δήλωσε στην «Πρωινή» πως οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση εξαιτίας του συρρικνωμένου αγροτικού εισοδήματος από τις καταστροφές λόγω των καρικών φαινομένων και απο τη χαμηλή τιμή σε προϊόντα όπως το γάλα και το ελαιόλαδο.

«Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση και αποφασίσαμε να πάμε στο επόμενο περ/κό συμβούλιο στην Πάτρα για να παρέμβουμε, ενώ την άλλη Πέμπτη θα πραγματοποιήσουμε αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο», ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες μετέβη αντιπροσωπεία των αγροτών της Ηλείας στη Λάρισα, για να συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη της Πανελλαδικής των μπλόκων, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες μορφές δράσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος