FOLLOW US: facebook twitter

Χαμός με το “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” στη Δυτική Ελλάδα – Εξανεμίστηκε μέσα σε… 16 λεπτά!

Ημερομηνία: 21-12-2020 | Συντάκτης:
-Καλύφθηκε σε χρόνο ρεκόρ ο προϋπολογισμός

Σφοδρές αντιδράσεις σε μηχανικούς και πλήθος πολιτών, προκαλεί η κατάσταση που διαμορφώθηκε την Παρασκευή με το πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το ενδιαφέρον ήταν δεδομένο πως ήταν πολύ μεγάλο, αλλά κανείς δεν περίμενε πως με το που “άνοιξε” η πλατφόρμα, ο προϋπολογισμός θα καλύπτονταν μέσα σε ελάχιστα λεπτά και συγκεκριμένα, μόλις σε 16‘!.

Επίκαιρο – Σελίδα 20 – στην Ελλάδα και στον Κόσμο

Ουσιαστικά “όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε”, χωρίς να υπάρχει βέβαια κανένα αντικειμενικό κριτήριο και να καταγράφονται για άλλη μια φορά πολύ σοβαρές αδικίες.

Συγκεκριμένα η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.16 το πρωί. Υποβλήθηκαν 7.985 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.356, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Περιφέρεια (51,4 εκατ. ευρώ). Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 21.800 ευρώ.

Με δυο λόγια κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ευνοήθηκαν ίσως κάποια συγκεκριμένα γραφεία, που ενδεχομένως να είχαν και τον αναγκαίο προγραμματισμό ή κάποια άλλη παραπάνω τεχνολογική ικανότητα. Την ίδια στιγμή , πολλοί μηχανικοί και στην περιοχή της Ηλείας, δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε μια αίτηση για λογαριασμό πελατών τους, ενώ κάτι αντίστοιχο παρατηρήθηκε και με πολλούς ιδιώτες που έκαναν προσπάθεια υποβολής της αίτησης τους από το σπίτι τους.

Νίκος Κορακιανίτης Archives -

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αιβαλής, μίλησε για “προσβολή” των μηχανικών, τονίζοντας ότι σε λιγότερο από 15 λεπτά εξαντλήθηκαν οι πόροι 57.000.000€ του “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” στην Δυτική Ελλάδα. Σχολιάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο φβ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Άντε να δούμε τί θα ακούσουμε σήμερα… ότι πήγαν όλα καλά;;; Αυτό που ζούμε απλά δεν υπάρχει!!! Δεν καταλαβαίνετε ότι μας προσβάλετε ως μηχανικούς;;;Και αφού φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνετε από λόγια μήπως θα πρέπει το κεντρικό ΤΕΕ να λάβει μέτρα;;; Καλά εκεί δεν ακούει κανείς;;;”.

Οι μηχανικοί της Ηλείας εκτιμούν ότι οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν, απ’ όσους πρόλαβαν να εισαχθούν στη Δυτική Ελλάδα, αντιστοιχούν μόλις στο 3-4% των ενδιαφερομένων συνολικά. Δηλαδή απ’ όλους όσους είχαν συμπληρώσει το σχετικό φάκελο με τον μηχανικό τους, μόλις ενα μικρό ποσοστό αυτών κατάφερε να εγκριθεί σε ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό και για τους πολίτες και για την οικονομία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος