FOLLOW US: facebook twitter

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη

Ημερομηνία: 29-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το 22ο βήμα του κάνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Μεγαλώνει, πατάει γερά στα πόδια του κι έχει πλέον χιλιάδες… ζιζάνια με την κάμερα στο χέρι, αλλά και θεατές-θαυμαστές από όλο τον κόσμο. Ο κορυφαίος αυτός πολιτιστικός θεσμός, με την οργανωτική του αρτιότητα, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά γεγονότα της Δυτικής Ελλάδας, με απήχηση πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας μας. Με την 19η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio δημιουργεί μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ κινηματογραφιστών διαφορετικών χωρών, πολιτισμών και αντιλήψεων, προβάλλοντας σταθερά τις διαχρονικές αξίες του ολυμπιακού πνεύματος.

Η μαγεία του κινηματογράφου αποτελεί απόδειξη τόσο της δύναμής του, όσο και της ικανότητάς του να περνά μηνύματα, να προωθεί αξίες, να προβάλλει και να εξετάζει αμφιλεγόμενα ζητήματα. Με το διττό –πολιτιστικό και εκπαιδευτικό– ρόλο του όχι απλώς μυεί αλλά κάνει πρωταγωνιστές Παιδιά και Νέους στο σινεμά, γιατί αποτελεί το δικό τους Φεστιβάλ. Καταφέρνει να «συνομιλεί» μαζί τους, για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, με τόλμη, πρωτοτυπία και φαντασία. Είναι χρέος όλων μας να φροντίσουμε ώστε με τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία, η γνώση και η σχέση που θα αναπτύξουν με τον κινηματογράφο να είναι τέτοια, ώστε να δημιουργήσει τη συνθήκη της διαπαιδαγώγησης του αυριανού θεατή και –γιατί όχι– του αυριανού δημιουργού. Άλλωστε το ίδιο το Φεστιβάλ αποτελεί ένα κορυφαίο παράδειγμα για το τι μπορούμε να καταφέρουμε, όταν έχουμε όραμα και στόχους, που τους υπηρετούμε με συνέπεια, υπευθυνότητα και αφοσίωση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμπορεύεται και συνεργάζεται με όλους τους φορείς που εργάζονται μεθοδικά και δημιουργικά για την πολιτιστική εξέλιξη του τόπου μας, με εκείνους που –σε πείσμα των καιρών– ανοίγουν νέους ορίζοντες στη δημιουργική έκφραση, ώστε να συμβάλλουν τα μέγιστα στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των νέων και στην καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης. Το Φεστιβάλ σύντομα θα έχει το δικό του «σπίτι» με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας στο πρώην εργοστάσιο ΑΣΟ Πύργου. Εξάλλου, με τη λειτουργία του Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών -Film Office και τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό έργο CIAK, κάνουμε ελκυστική την περιοχή μας για γυρίσματα, με στόχο να καταστήσουμε τη Δυτική Ελλάδα σε filmdestination (κινηματογραφικό προορισμό).

Εύχομαι και φέτος οι νέοι μας φίλοι να ανακαλύψουν το ξεχωριστό, αξιοθαύμαστο σύμπαν της μεγάλης οθόνης. Θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, τη «ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας», τους εθελοντές, τους διαγωνιζόμενους, τους εμψυχωτές των εργαστηρίων, Έλληνες και ξένους. Είμαστε βέβαιοι ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους θα συνεχίσει το έργο του με πλήρη επιτυχία.

Καλή θέαση!

Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης-Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος