FOLLOW US: facebook twitter

Xρεωμένος ο…δικηγόρος με το αναβαλόσημο

Ημερομηνία: 25-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

anavolosimo

Ελαστικά προς στιγμήν τα πράγματα, αόριστες οι οδηγίες

Με ελαστικότητα ξεκίνησε και στα δικαστήρια της Πάτρας, στο Πρωτοδικείο και Εφετείο- όπου εκδικάζονται και υποθέσεις σε δεύτερο βαθμό από τα Πρωτοδικεία Ηλείας-  η εφαρμογή του αναβαλόσημου, του νέου χαρατσιού για τους πολίτες  στο χώρο, αυτή τη φορά,  της δικαιοσύνης.

Πρόκειται για το ποσό, από 20 έως 50 ευρώ που πρέπει να πληρώνει  κάποιος πολίτης αν επιθυμεί την αναβολή της δίκης του, μέσω του δικηγόρου του και πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αυτό που γίνεται μέχρι στιγμής όπως πληροφορείται το tempo24.gr, είναι ότι τυπώνεις μέσω δικηγόρου το αναβαλόσημο και σου παρέχεται χρονικό διάστημα ενός μήνα προκειμένου να το  πληρώσεις. Αυτός που φαίνεται χρεωμένος είναι ο…δικηγόρος ο οποίος κάνει την αίτηση ηλεκτρονικά!  Αν δεν πάρεις αναβολή από τη δίκη,. υποτίθεται ότι το ποσό αυτό σου επιστρέφεται, χωρίς να είναι σαφές, πότε και με ποιό τρόπο μπορεί να γίνει αυτό.

Οι δικηγόροι επιμένουν ότι η κατάργηση των οικονομικών εμποδίων κατά την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη αποτελεί πάγιο αίτημα του δικηγορικού σώματος και κάθε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση οδηγεί στη συρρίκνωση του συνταγματικού δικαιώματος δικαστικής προστασίας των πολιτών όπως αυτό καταγράφεται στο άρθρο 20 του Συντάγματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος