FOLLOW US: facebook twitter

Στο Top 50 της ετήσιας έκδοσης του γνωστού οινικού περιοδικού Wine Trails φιγουράρουν δύο εμφιαλωμένα κρασιά από την Ηλεία!

Ημερομηνία: 18-12-2020 | Συντάκτης:
-Κτήμα Μερκούρη και Οινοποιία Μαρκόγιαννη

Η ομάδα του γνωστού στους οινόφιλους οινικού περιοδικού Wine Trails είναι πάλι εδώ, για πέμπτη συνεχή χρονιά, συνεπής στο ραντεβού με τον κόσμο του κρασιού, ώστε να παρουσιάσει, όπως κάθε χρόνο, μια συλλογή από 50 μοναδικά ελληνικά κρασιά στην ετήσια έκδοση της “The Top 50 2021”.

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ | www.oinognosia.wine

Κρασιά που επιβεβαιώνουν την αξία τους στο διάβα του χρόνου, ενσωματώνοντας τη φροντίδα του αμπελουργού και την τέχνη της οινοποίησης. Η φετινή προσπάθεια του The Top 50 έχει το δικό της ειδικό βάρος, καθώς έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς που θα αφήσει ζωηρά τη σφραγίδα της και στα οινικά δρώμενα. Ανάμεσα στην λίστα του WineTrails  των 50 καλύτερων κρασιών που θα λάμψουν μέσα στο 2021, συγκαταλέγονται και δύο εκλεκτά κρασιά από την Ηλεία.

ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ | Πρώτη Καθημερινή Εφημερίδα της Ηλείας, νέα από την Ηλεία

Το ένα είναι ο οίνος Daphne Nera 2017, Μαυροδάφνη  100% από το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι και το άλλο είναι ο ερυθρός οίνος «Διάγων» εσοδείας 2018 από το Κτήμα- Οινοποιεία Μαρκόγιαννη στην Σκιλλουντία Ολυμπίας.  Μάλιστα ο κ. Γιάννης Χριστόπουλους από το Κτήμα Μαρκόγιαννη, με ανάρτησή του στο φβ ευχαρίστησε το περιοδικό. «Ευχαριστούμε πολύ την δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού Wine Trails που συμπεριέλαβε τον ερυθρό μας οίνο Διάγων εσοδείας 2018 στη λίστα των πενήντα κορυφαίων ελληνικών κρασιών στην ετήσια έκδοση “The Top 50 2021”.»

Όπως αναφέρει η δημοσιογραφική ομάδα του WineTrails , το έργο τους από την άποψη των γευστικών δοκιμών λόγω της πανδημίας ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. « Οι  επικρατούσες συνθήκες δυσκόλεψαν ακόμα και τη φυσική ανθρώπινη παρουσία σε αυτό που ονομάζουμε γευστική δοκιμή. Άλλωστε οι περιστάσεις έφεραν νέα ήθη στο παγκόσμιο οινικό χωριό, ήθη που αν δεν μείνουν για πάντα ως κομμάτια της καθημερινότητας, σίγουρα θα επηρεάζουν για χρόνια τη σκέψη των συντελεστών του οινικού κλάδου.

Το ταλέντο είναι ένα και μόνο εφόδιο. Η συνέπεια όμως είναι στοιχείο παιδείας και αντίληψης. Έτσι με αυτό στο μυαλό θέσαμε έναν στόχο στο ξεκίνημα της άνοιξης. Να μην λείψουμε από το καθιερωμένο ραντεβού μας με τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες του κρασιού. Ωστόσο δεν ήταν μόνο η χρονική συμπίεση και οι μετ’ εμποδίων μετακινήσεις ανθρώπων και προϊόντων που δυσκόλεψαν  το έργο της ομάδας του Wine Trails – Τhe Top 50. Μέρος της δύσκολης άσκησης αποτέλεσε κυρίως η περαιτέρω άνοδος της ποιότητας και το πλήθος των προτάσεων που έχει να επιδείξει πλέον η εγχώρια οινοποιία. Μαζί με την αύξηση των επώνυμων οινοποιητικών μονάδων αυξάνονται και τα εξαιρετικά κρασιά. Οι προτάσεις με ταυτότητα που βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο, τα κρασιά που ανοίγουν νέα γευστικά μονοπάτια, τα κρασιά που μπορούν να προκαλέσουν ατέρμονες κι επαναλαμβανόμενες συζητήσεις, τα κρασιά που ως στοιχεία υλικού πολιτισμού φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά τόσο στις καθημερινές τους συγκεντρώσεις, όσο και στις ιδιαίτερες στιγμές τους»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος