FOLLOW US: facebook twitter

«We have a dream, a BIG dream…»: Δράση στο Νηπιαγωγείο Κατακόλου στα πλαίσια του e-twinning

Ημερομηνία: 03-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning «We have a dream, a BIG dream..» (έχουμε ένα όνειρο ένα μεγάλο όνειρο…) πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο Κατακόλου μέσω τηλεδιάσκεψης με τα συνεργαζόμενα σχολεία της χώρας, δράση για την «ποιοτική εκπαίδευση» αλλά και παρουσίαση του παραμυθιού «Νίνα η Λεμονίτα» από την συγγραφέα Άννα Κορτέση.

Στόχος του προγράμματος είναι να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο και να ενώσουν οι μαθητές τις δυνάμεις τους για 17 εβδομάδες, με σκοπό όχι μόνο να κατανοήσουν αλλά και να ξεκινήσουν μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας που αφορά στους 17 Παγκόσμιους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα παιδιά, έπαιξαν παιχνίδια σχεδιασμού online με τα συνεργαζόμενα σχολεία, ζωγράφισαν τους ήρωες του παραμυθιού και γράψανε ποίημα για την Ποιοτική Εκπαίδευση.

Σκοπός ήταν να αντλήσουν τα παιδιά τρυφερά και θετικά μηνύματα για την αγάπη, την προσφορά, τον εθελοντισμό την αλληλεγγύη και το δικαίωμα όλων στην Ποιοτική μάθηση, ενώ η Νηπιαγωγός κ. Έλενα Αναστασίου σημείωσε ότι η απόκτηση ποιοτικής εκπαίδευσης είναι η βάση για τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος