FOLLOW US: facebook twitter

“We dive we Clean”: Ο βυθός δεν έκρυβε θησαυρούς αλλά σκουπίδια!

Ημερομηνία: 30-07-2019 | Συντάκτης:
Ανασύρθηκαν από τους δύτες… 57.497 κιλά στερεών απορριμμάτων-Επιτυχημένη η διήμερη κατάδυση της ομάδας We dive we Clean στο παλιό λιμάνι Κατακόλου-Θετικός ο απολογισμός

Πολύτιμη και καθοριστική για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο λιμάνι του Κατακόλου αποδείχθηκε τελικά η διήμερα δράση καθαρισμού του βυθού από την εθελοντική ομάδα δυτών WediveWeClean, καθώς ανέλκυσαν περίπου 57.497 κιλά στερεών απορριμμάτων!

Τα ευρήματα των δυτών προκάλεσαν έκπληξη, αφού είχε… από όλα!  Λάστιχα αυτοκινήτων, σίδερα, σχοινιά, πετονιές, αλουμινένια κουτάκια, μπαταρίες αυτοκινήτων, κιούρτοι ψαρέματος, μέχρι και μια καρέκλα ξύλινη και ένα χαλί!

«Η κατάδυση στο Κατάκολο έφερε στο φως τα συνήθη ευρήματα που βλέπουμε σε κάθε λιμάνι. Ό,τι βρήκαμε ήταν σε βάθος 3-4 μέτρων. Το Κατάκολο δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση από τ` άλλα λιμάνια. Ο βυθός του λιμανιού του Κατακόλου είναι σε καλό επίπεδο. Το Κατάκολο διαθέτει τα κλασικά που συνήθως πετάνε οι ψαράδες. Αν λοιπόν πετάμε στο σημείο που αράζουν οι βάρκες, φανταστείτε τι συμβαίνει πιο μέσα, για αυτό προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες να μην πετάνε σκουπίδια στη θάλασσα», ανέφερες ο ιδρυτής της We dive WeClean, Χρύσανθος Χόρμπας.

Την προσπάθεια των δυτών συνέδραμε και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου με συνεργείο εργατών.Ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου Σάκης Αντωνόπουλος τόνισε από την πλευρά του πως δέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση της ομάδας  «Wediveweclean» και τους ευχαρίστησε για την προοσπάθειά τους.

«Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η κίνηση θα δώσει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να αγαπήσουν και την κατάδυση αλλά και να ευαισθητοποιηθούμε όλοι όσον αφορά το περιβάλλον.  Βλέπετε τι γίνεται παγκοσμίως, η επέμβαση του ανθρώπου στη φύση ήταν οδυνηρή και δυστυχώς η φύση εκδικείται. Πρέπει να προλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερα»», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος