FOLLOW US: facebook twitter

«Βρισκόμαστε στο έλεος της υγειονομικής κρίσης» – Ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό οι επιχειρηματίες της εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων

Ημερομηνία: 04-11-2020 | Συντάκτης:
-Σήμερα η Γ.Σ. του νεοσύστατου Συλλόγου Εστίασης Διόνυσος Πύργου

Τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης καθώς έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, θα συζητηθούν σήμερα στη νέα Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του Πύργου που έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας. Στη διάρκεια της θα αποφασιστεί και η ημερομηνία των εκλογών του νεοσύστατου σωματείου τους ΔΙΟΝΥΣΟΣ Πύργου.

Εξάλλου, χθες, πενήντα (50) Σύλλογοι και Ενώσεις καταστημάτων εστίασης της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος Εστίασης ΔΙΟΝΥΣΟΣ Πύργου και το Συντονιστικό Καταστημάτων Εστίασης Αμαλιάδας, απέστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητώντας συνάντηση προκειμένου να του καταθέσουν ρεαλιστικές προτάσεις για την επιβίωση του κλάδου τους.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

“Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί από όλους στάση ευθύνης και ειλικρίνειας.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας και στο πρώτο δικό σας διάγγελμα, ζητήσατε να βάλουμε όλοι πλάτη για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική και οικονομική κρίση.

Το σύνολο της κοινωνίας όπως και ο κλάδος μας, έδωσε εξαιρετική προσοχή και διαφύλαξε την χώρα από την κατάρρευση, τηρώντας τους υγειονομικούς περιορισμούς. Στο οικονομικό κομμάτι όμως που αφορά την στήριξη της εστίασης, μας αντιμετωπίσατε με μια σειρά από λάθος χειρισμούς, που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, με την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown για το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου.

Αρχικά και μόνο τα οριζόντια μέτρα στήριξης, χωρίς κανέναν κλαδικό διαχωρισμό, οδήγησε σε σπατάλη πολύτιμων πόρων καθώς 8 μήνες μετά ο κλάδος έχει συσσωρεύσει επιπλέον χρέη . Η εστίαση είναι πολυεπίπεδη, πολύμορφη και προερχόμενη από μια δεκαετία χρεοκοπίας, δεν μπορεί να στηριχθεί με λύσεις αποσπασματικές. Απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία αλλά και να λειτουργήσει σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον όταν η υγειονομική κρίση παρέλθει.

Κύριε Πρωθυπουργέ, εδώ και 8 μήνες ο κλάδος της εστίασης είναι στο έλεος της υγειονομικής κρίσης χωρίς να συμμετέχει ουσιαστικά στο πιο σημαντικό, στην διαβούλευση που θα σας βοηθήσει να αντιληφτείτε το πρόβλημα και να δώσετε τις απαραίτητες λύσεις.

Την επιστολή αυτή την υπογραφούν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και ζητάνε χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος και μένοντας μακριά από την δημιουργία εντυπώσεων, μια συνάντηση μαζί σας, ώστε σαν δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, να σας εξηγήσει και να σας προτείνει ρεαλιστικές λύσεις για την επιβίωση του”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος