FOLLOW US: facebook twitter

Βρετανία: Σχεδόν ένας στους δέκα γονείς σε τράπεζες τροφίμων για τα απαραίτητα

Ημερομηνία: 19-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Τράσελ, σχεδόν ένας στους δέκα γονείς θα απευθυνθεί σε τράπεζα τροφίμων για να ταΐσει τα παιδιά του τους επόμενους τρεις μήνες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 1,3 εκατομμύρια γονείς θα πρέπει να επισκεφθούν τράπεζα τροφίμων για τα χρειώδη καθώς το κόστος της διαβίωσης να έχει αυξηθεί για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Ζοφερές αναφορές

Η έρευνα του ιδρύματος έδειξε ότι το ένα τρίτο των γονέων έβγαλε ένα γεύμα από το ημερήσιο μενού για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα αυξημένα κόστη στην ενέργεια και τα βασικά είδη διατροφής, ενώ το 20% είπαν ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν και να φάνε ζεστό φαγητό τουλάχιστον μια φορά τους τελευταίους τρεις μήνες εξαιτίας του κόστους της λειτουργίας του φούρνου τους.

Το 58% από όσους πολίτες δήλωσαν ότι οι λογαριασμοί τους έχουν αυξηθεί, είπαν ότι αναγκάστηκαν να κόψουν τη θέρμανση για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα.

«Κρύα σπίτια κι άδεια στομάχια»

Ο αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερυ, Τζάστιν Γουέλμπι, μίλησε στο κήρυγμά του την Κυριακή του Πάσχα στον Καθεδρικό Ναό της πόλης για την ανησυχία του για τις οικογένειες που παλεύουν με την αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων. «Οι οικογένειες σε όλη τη χώρα ξυπνούν σε κρύα σπίτια και με άδεια στομάχια καθώς αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη κρίση κόστους διαβίωσης που έχουμε γνωρίσει στη ζωή μας. Και εξαιτίας αυτού ξυπνούν με φόβο», είπε.

Κορυφαίοι αναλυτές προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι λογαριασμοί ενέργειας θα παραμείνουν πολύ πάνω από τις 2.000 λίρες για δύο ακόμη χρόνια. Η Cornwall Insights, η οποία περίπου προέβλεψε την πρόσφατη αύξηση κατά 54% του ανώτατου ορίου των μέσων λογαριασμών ενέργειας στις £1.971, είπε ότι οι παρατεταμένες υψηλές τιμές θα απειλήσουν το πρόγραμμα επιδοτήσεων του υπουργείου Οικονομικών για να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος του φυσικού αερίου.


documentonews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος