FOLLOW US: facebook twitter

Βρέχει…«άγονα» εκτός από την Ηλεία!

Ημερομηνία: 23-09-2022 | Συντάκτης:

-Το υπουργείο Υγείας εντάσσει διαρκώς στη λίστα νέες περιοχές, αγνοώντας τα προβλήματα του νομού

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Μπορεί οι περισσότεροι εκπρόσωποι της κεντρικής και της αυτοδιοικητικής εξουσίας στην Ηλεία να έχουν διατυπώσει με καθαρότητα και σαφήνεια το αίτημα για τη μετατροπή της Ηλείας σε «άγονη και προβληματική» περιοχή Α’ κατηγορίας, όμως το υπουργείο Υγείας επιμένει να αγνοεί τον νομό και ταυτόχρονα να εντάσσει διαρκώς νέες περιοχές στη λίστα των «άγονων».

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Πρωινή», μετά τον χαρακτηρισμό της Κέρκυρας, τώρα παίρνουν σειρά τρεις ακόμα περιοχές, η Ρόδος, το χωριό Πράμαντα Ιωαννίνων και οι Καρυές του Αγίου Όρους!

«(…) περί των περιοχών που χαρακτηρίζονται ως άγονες και προβληματικές λόγω των κοινωνικών, γεωγραφικών, συγκοινωνιακών και οικιστικών τους συνθηκών, προστίθενται οι λέξεις «Ρόδος, Αρχάγγελος, Έμπωνας» και η υποπερ. α8’ διαμορφώνεται ως εξής:  «α8. Νομός Δωδεκανήσου: Κάλυμνος, Λέρος, Κάρπαθος, Κώς, Ρόδος, Αρχάγγελος, Έμπωνας.». 2. (…) με την προσθήκη της λέξης «Πράμαντα», και διαμορφώνεται ως εξής: «α14. Νομός Ιωαννίνων: Δελβινάκι, Μέτσοβο, Δερβίζιανα, Κόνιτσα, Πράμαντα.». 3. Στην περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 131/1987 προστίθεται υποπερ. α38’ ως εξής: «α38. Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής: Καρυές Αγίου Όρους.». (…)» αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο 62 του σχεδίου νόμου που κατέθεσε για επεξεργασία και ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Υγείας. Η ένταξη των συγκεκριμένων περιοχών προκαλεί ερωτηματικά, αφού η Ρόδος μπορεί να είναι στα σύνορα με τη Τουρκία και κοντά στο Καστελόριζο, αλλά μόνο «άγονη» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί όταν καταγράφει κάθε χρόνο απανωτά ρεκόρ τουριστικών αφίξεων και εισπράξεων. Τα Πράμαντα είναι ορεινή τοπική κοινότητα με Κέντρο Υγείας, ενώ για τις Καρυές του Αγίου Όρους στη Χαλκιδική περιττεύει κάθε σχολιασμός. Ακριτική δεν είναι, δίπλα στη Θεσσαλονίκη είναι, πώς έχει προτεραιότητα ως «άγονη» έναντι της Ηλείας, είναι κάτι δυσεξήγητο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος