FOLLOW US: facebook twitter

«Η Ηλεία του Φωτός και της Δόξας»: Βραβεύτηκαν οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ποίησης και καλλιτεχνικής δημιουργίας στα Λεχαινά

Ημερομηνία: 10-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ακόμη μια δράση από το Κέντρο Κοινότητας – Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Σε συνεργασία με την ποιήτρια κα. Χριστοπούλου Ευγενία και επ’ αφορμής της παρουσίασης της ποιητικής της συλλογής «Η Μελωδία της Καρδιάς» , υλοποιήθηκε “Διαγωνισμός Ποίησηςκαι  ΚαλλιτεχνικήςΔημιουργίας”.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν αφενός η ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των  εφήβων με το βιβλίο και αφετέρου μέρος των εσόδων από την πώληση της ποιητικής συλλογής να διατεθεί για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κα. Χριστοπούλου, η οποία παρουσίασε την ποιητική της συλλογή και απήγγειλε ένα από τα έργα της.Στη συνέχεια ακολούθησε το διαγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης κατά το οποίο μαθητές τόσο από το Γενικό καθώς και από το Επαγγελματικό Λύκειο Λεχαινών, παρουσίασαν τα έργα που είχαν δημιουργήσει.

Οι μαθητές είχαν πρωτύτερα την ευκαιρία, σε συνεργασία με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας – Κέντρου Ένταξης Μεταναστών  να επεξεργαστούν το ποίημα «Η Ηλεία του Φωτός και της Δόξας» και εφόσον εμπνευστούν να εκφραστούν καλλιτεχνικά και με την υποστήριξη των υπεύθυνων καθηγητών τους: είτε να γράψουν ένα ποίημα, είτενα ζωγραφίσουν, είτε να δημιουργήσουν μια καλλιτεχνική κατασκευή.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν συμμετάσχουν με δημιουργίες πενήντα ένας μαθητές από τα δύο Λύκεια  και να  δημιουργηθούν συνολικά  είκοσι έργα, τα οποία ήταν αποτέλεσμα τόσο ατομικής όσο και ομαδικής προετοιμασίας.

Τα έργα στη συνέχεια παρουσιάστηκαν εκτενώς από τους μαθητές – δημιουργούς τους και αξιολογήθηκαν από τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από: την κα. Χριστοπούλου Ευγενία, την κα. Αλμπάνη Δήμητρα, Φιλόλογο – Εθελόντρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου μας καθώς και από την κα. Σταθοπούλου Ελένη, Εικαστικό.

Οι τρεις καλύτερες συμμετοχέςπου ξεχώρισαν  βραβεύτηκαν και οι δημιουργοί τους πήραν σαν δώρο από ένα λογοτεχνικό  βιβλίο καθώς και την ποιητική συλλογή «Η Μελωδία της Καρδιάς».

Στην εκδήλωση ήταν επίσης καλεσμένο και παρακολούθησε και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών με παιδιά της Ε’  Δημοτικού, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς Κακαφώνη Νίκο και Βύνια Μαρία.

Μαθητές και παρευρισκόμενοι προσέφεραν επίσης τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος