FOLLOW US: facebook twitter

Βραβεύσεις μαθητών στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στην Ι. Μ. Ηλείας

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Mε κάθε επισημότητα εκ μέρους της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και των μαθητών του Πύργου και της Ηλείας, γιορτάστηκαν την Τετάρτη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, οι Τρείς Ιεράρχες τα Σύμβολα των Γραμμάτων και της Ελληνικής Παιδείας.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Σταμάτιος Πορτελάνος, Επίκουρος Καθηγητής στην έδρα των Παιδαγωγικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Βραβεύσεις μαθητών…

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε από το Γραφείο Αθλητισμού της Ι. Μητρόπολης, η καθιερωμένη απονομή διπλωμάτων και μεταλλίων  των μαθητών και μαθητριών των Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλείας,   που σημείωσαν σημαντικές αθλητικές επιδόσεις σε αγώνες της χρονιάς που πέρασε. Τιμητικούς επαίνους έλαβαν  επίσης μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της  Ηλείας, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Μεταξύ αυτών, βραβεύθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, ο μαθητής του ΕΕΕΕΚ Πύργου, Aττίκος Παναγιώτης για τη συμμετοχή του  στους δρόμους ταχύτητας των Special Olympics και τη διάκρισή του ως πρώτου Πανελληνιονίκη!

Την Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο Ιερό Ναό, παρακολούθησαν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλειος Δημητρέλλος, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νίκος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ). Ηλείας κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης, η Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, καθώς επίσης οι Διευθυντές των Σχολείων όλων των βαθμίδων, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Ακολούθησε μικρή δεξίωση εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης του Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος