FOLLOW US: facebook twitter

Βραβείο στον Ηλείο ελαιοπαραγωγό Λ. Αντωνόπουλο και το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο «Ευτροπία»

Ημερομηνία: 22-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό επιχειρηματικής ιδέας του προγράμματος Μεσογειακότητας

Μια νέα σημαντική διάκριση απέσπασε ο Ηλείος Ελαιοπαραγωγός Λάμπρος Αντωνόπουλος με καταγωγή από το Ξηροχώρι Ζαχάρως και το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο «Ευτροπία», καθώς απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό επιχειρηματική ιδέας του προγράμματος Μεσογειακότητας. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Οκτώβριο και στοχεύει στην ανάπτυξη και ανάδειξη προϊόντων των Ιόνιων νήσων, πραγματοποίησε μια διαγωνιστική διαδικασία που αφορά τις πιο καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες με 25 συμμετέχοντες.

Το Κτήμα Αντωνόπουλου κέρδισε λοιπόν το πρώτο βραβείο αποδεικνύοντας ότι επιτυγχάνει το στόχο όχι μόνο για την παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, αλλά και τον εκσυγχρονισμό της μονάδας παραγωγής και την διαμόρφωση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και τυποποίησης του ελαιοκάρπου παράγοντας ένα αδιαμφισβήτητα ξεχωριστό ελαιόλαδο. Με την αγάπη του για τις τοπικές ποικιλίες, απέδειξε περίτρανα ότι μπορεί να εφαρμόσει καινοτόμες ιδέες στην δική του παραγωγή.

Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης – ΟΤΔ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Χρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Έξτρα παρθένου ελαιόλαδο από τοπικές ποικιλίες

Το Κτήμα Αντωνόπουλου, ξεκίνησε μόλις το 2016 την καλλιέργεια της ελιάς. Σκοπός, η παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου η οποία πραγματοποιείται μέσω της καλλιέργειας τοπικών ποικιλιών, όπως Κορωνέικη, Νεμουτιάνα, Μποτσικοελιά και Κολλυρέικη. Στόχος του Κτήματος, τόσο η δημιουργία ενός επισκέψιμου ελαιώνα, όσο και η διαμόρφωση εγκαταστάσεων επεξεργασίας του ελαιοκάρπου και τυποποίησης του προϊόντος.

Φιλοσοφία των ελαιώνων Αντωνόπουλου, η παραγωγή ανώτερης κατηγορίας ελαιολάδου, η οποία θα προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από τις παραπάνω τοπικές ποικιλίες, αναδεικνύοντας παράλληλα και τις δυνατότητες της Ηλείας στον συγκεκριμένο τομέα.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Ευτροπία», συλλέγεται από επιλεγμένα χωράφια της καλλιέργειάς τους στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Είναι μονοποικιλιακή κορωνέικη 100%, με ιδιαίτερο φρουτώδες άρωμα και επίγευση που διαρκεί. Το μεράκι μας για την Ευτροπία, φτάνει, από την φροντίδα των ελαιόδεντρων με παραδοσιακές μεθόδους, έως τη διαδικασία της ελαιοποίησης, η οποία πραγματοποιείται σε υπερσύγχρονα πιστοποιημένα μηχανήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος