FOLLOW US: facebook twitter

Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Σταφιδοκαμπίτη Γιάννη Γαλανόπουλο

Ημερομηνία: 07-11-2022 | Συντάκτης:

Στο «Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού» στην Θεσσαλονίκη

Μια σημαντική διάκριση κατέκτησε στο «Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού» ο Ηλείος Σταφιδοκαμπίτης Γιάννης Γαλανόπουλος, ο σκηνοθέτης της Ομάδας Θεάτρου Φυλής «Υπερφωτισμένοι». Κέρδισε ομόφωνα από την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ το Βραβείο Σκηνοθεσίας για την παράσταση «LaNona»του RobertoCossa.

Το «LaNona»,που προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ μέσα από 32 συμμετοχές θεατρικών παραστάσεων, απέσπασε συνολικά τέσσερα σημαντικά Βραβεία και έναν Έπαινο Ερμηνείας για την 7χρονη Διονυσία Ιωάννα Γαλανοπούλου, την κόρη του σκηνοθέτη, στο ρόλο της Αφηγήτριας! Εκτός από το «βαρύ»Βραβείο Σκηνοθεσίας, η Ομάδα απέσπασετο Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την αεικίνητη Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου που υποδύθηκε μοναδικά τον «Τσίτσο», το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης της Επιτροπής των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Θερμαϊκού και το Βραβείο Μουσικής  για τον Ηλείο, επίσης, Νίκο Γκουβίτσα,για την σπαραξικάρδια και νοσταλγική μουσική του, η οποία σε έκανε να νιώθεις αβίαστα λύπη και συμπόνοια για τα πάθη των ηρώων της Nona.

Σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου βρέθηκαν στις θέσεις της Κριτικής Επιτροπής, ένας από αυτούς ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Αστέριος Πελτέκης.

Στα τέλη Σεπτέμβρη, το LaNona είχε αποσπάσει διακρίσεις και στους 5Ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα, στην Σπερχειάδα. Εκεί, κέρδισε Έπαινο Ερμηνείας ο Γιάννης Γαλανόπουλος για το ρόλο της Nona, Βραβείο Καλύτερης Αφίσας η Αλεξάνδρα Γαμπιεράκη και υποψηφιότητες για το Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου – ηΈρη Μαριόγλου ως Μάρτα – Επιλογής Έργου,Ενδυματολογίας και Μουσικής Επιμέλειας.

Το «LaNona», που οι Ηλείοι παρακολούθησαν τον περασμένο Ιούλιο στο «ΣινέΡόδον», στη γενέτειρα του Γιάννη Γαλανόπουλου, τον Σταφιδόκαμπο, προλόγιζε ο πρώτος διδάξας τον ρόλο της Nona στην Ελλάδα, Δημήτρης Πιατάς, ο οποίος συμπωματικά ήταν το Τιμώμενο Πρόσωπο του Φεστιβάλ στην Τελετή Λήξης στη Θεσσαλονίκη.

Η παράσταση της «γιαγιάς» αγαπήθηκε πολύ όπου κι αν παίχτηκε! Περισσότεροι από 3.000 θεατές καταχειροκρότησαν τους Υπερφωτισμένους στον ΔήμοΦυλής όπου έγινε η πρεμιέρα με τρία soldout στη νέα Θεατρική Σκηνή του στο Ζεφύρι,αλλά και στους Δήμους  Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Βριλησσίων, Μεταμόρφωσης, Κορίνθου, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Αχαρνών, Σπερχειάδας – Μακρακώμης, Χαλανδρίου και Θερμαϊκού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος