FOLLOW US: facebook twitter

Βραβεία και έπαινοι σε μαθητές του 3ου Γυμνασίου Πύργου

Ημερομηνία: 09-08-2019 | Συντάκτης:
Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντωνοπούλου, ο κ. Αρνόκουρος, η Εβίτα Αντωνοπούλου και η κ. Τερζή

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν μαθητές του 3ου Γυμνασίου Πύργου στο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκθεσης του Συλλόγου Πλατανιτών Μεσσηνίας, ο οποίος διεξάγεται από το 2008 και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας με εμπνευστή και αθλοθέτη τον επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνο Αρνόκουρο.

Για το θέμα του φετινού διαγωνισμού πηγή έμπνευσης ήταν το έργο του ποιητή Κ. Παλαμά, στον οποίο είναι αφιερωμένο το 2019. Συγκεκριμένα, το γραπτό δοκίμιο στο οποίο διαγωνίστηκαν οι μαθητές είχε ως θέμα το ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού, το αν το σύγχρονο σχολείο πραγματώνει το όραμα του ποιητή όπως αυτό εκφράζεται στο ποίημά του «Τα σκολειά χτίστε» και το ποιες είναι οι προσδοκίες των μαθητών από την εκπαίδευση.

Στο διαγωνισμό -μετά από παρότρυνση των φιλολόγων Αγγελόπουλου Γιώργου, Αλεξοπούλου Βίβιαν, ΓεωργούλιαΝέλλης και Παφιλιάρη Αριστέας- συμμετείχαν 6 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Πύργου και οι 5 από αυτούς διακρίθηκαν ανάμεσα σε 60 και πλέον συμμετέχοντες από τα Γυμνάσια της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

3oGYMN BRABEIA 2Η κ. Τερζή με τη Λένα Βαγγοπούλου

Οι βραβευθείσες με οικονομικό έπαθλο μαθήτριες είναι η Εβίτα Αντωνοπούλου (Β’ τάξη, 2ο βραβείο) και η Λένα Βαγγοπούλου (Γ’ τάξη, 3ο βραβείο). Με έπαινο βραβεύτηκαν η Μαρίζα Παπαναγιώτου, η Μαρία-Χριστίνα Παναγοπούλου και ο μαθητής Παναγιώτης Βασιλάκης από τη Β’ τάξη.

Η τελετή απονομής βραβείων και επάθλων έγινε από τον κ. Αρνόκουρο και μέλη του Συλλόγου στα Πλατάνια Μεσσηνίας το Σάββατο 3 Αυγούστου, στο ανοιχτό θέατρο που έχει κατασκευάσειιδίαιςδαπάναις ο κ. Αρνόκουρος. Στην τελετή παρέστησαν με τις οικογένειές τους τα παιδιά που βραβεύτηκαν, καθώς και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Τίτα Τερζή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος