FOLLOW US: facebook twitter

Βραβεύτηκαν στο Λάλα μαθητές, φοιτητές και εθελοντές

Ημερομηνία: 28-12-2022 | Συντάκτης:

-Η εκδήλωση από το Κληροδότημα Αθανασίου Ευθυμίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την απονομή αναμνηστικών επαίνων σε μαθητές και φοιτητές της Κοινότητας Δούκα – Λάσδικα από το Κληροδότημα Αθανασίου Ευθυμίου, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα (πρώην Δημαρχείο) Λάλα με πρωτοβουλία που είχε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος προκειμένου να συζητηθούν και ευρύτερου ενδιαφέροντος θέματα που αφορούν τη δεύτερη μεγαλύτερη Δημοτική Ενότητα Φολόης. Μαζί με τη βράβευση των μαθητών – φοιτητών έγινε και η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων εθελοντισμού σε Προέδρους Κοινοτήτων και πολίτες της Δ.Ε. Φολόης που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς του 2021. Σύμφωνα με τη διαθήκη του Αθανασίου Ευθυμίου, μέρος από τα έσοδα δύο οικημάτων ιδιοκτησίας του στην Κηφισιά, διατίθενται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και προς επιβράβευση μαθητών ή σπουδαστών της Κοινότητας Δούκα (χωριά Δούκα & Λάσδικα).

Ο κ. Γεωργιόπουλος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο Κληροδότημα Ευθυμίου υπογραμμίζοντας την κοινωνική του αποστολή στη στήριξη των μαθητών και σπουδαστών της περιοχής. Αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά ως αξία ζωής, την οποία υπηρέτησε ενσυνείδητα ο αείμνηστος Αθανάσιος Ευθυμίου. Συνεχάρη ακολούθως τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους εθελοντές που υπερβάλοντας εαυτούς έδωσαν τη μεγάλη μάχη με τη φωτιά πέρυσι το καλοκαίρι. Ενημέρωσε τέλος τους παρισταμένους για την ευτυχή εξέλιξη ένταξης των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στο καθεστώς ενίσχυσης για τις ζημιές από την πυρκαγιά, θέμα το οποίο η Δημοτική Αρχή είχε σθεναρά διεκδικήσει από την πρώτη στιγμή.

Χαιρετισμούς εκφώνησαν επίσης ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Κατρίνης, η Πρόεδρος του Κληροδοτήματος και Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ρόη Αντωνοπούλου η οποία είχε την ευθύνη του συντονισμού και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Φλέσσας. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Μαρούντας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Λάλα κ. Νίκος Νικολακόπουλος, Δούκα κ. Νίκος Γερασιμόπουλος, Μηλεών κ. Θεμιστοκλής Κοτσιράς, Αχλαδινής κ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος, Φολόης κ. Αντώνης Αθανασόπουλος, εκπρόσωποι φορέων κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος