FOLLOW US: facebook twitter

Βράβευση των μαθητών των σχολείων Καράτουλα και Γουμέρου

Ημερομηνία: 25-01-2023 | Συντάκτης:

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο Καράτουλα

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στις 11.00 πμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Καράτουλα θα γίνει η απονομή των «βραβείων Διονυσίου και Γεωργίου Αντωνόπουλου» στους πρώτους μαθητές της περιοχής Ωλένης. Με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ωλένης θα βραβευτούν οι πρώτοι μαθητές των τάξεων, κατά την περασμένη χρονιά 2021-2022, στα Γυμνάσια Καράτουλα και Γουμερου και στο Λύκειο Καράτουλα. Θα δοθούν χρηματικά βραβεία και διπλώματα σε δέκα αριστούχους μαθητές.

Η βράβευση των αριστούχων μαθητών που ίσχυσε ως θεσμός από το 1985 έως το 2005, επανέρχεται μετά την επαναδραστηριοποίηση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ωλένης από την νέα Διοίκηση, τιμώντας δύο προσωπικότητες, δύο αδέλφια από την περιοχή, που με τη δράση τους, την κοινωνική προσφορά και την εργατικότητά τους, άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην περιοχή και μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα για τους αυριανούς πολίτες.

Ο Διονύσιος Αντωνόπουλος (1910-1983) ήταν ο Ανθρωπιστής Γιατρός και Κοινωνικός Δάσκαλος που πρόσφερε συνεχώς και αδιάκοπα τις υπηρεσίες του, συχνά χωρίς υλικές απολαβές και χωρίς διακρίσεις. Συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση, διέθεσε όσα χρήματα χρειάστηκε η δημιουργία βιβλιοθήκης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου και μετά τον θάνατό του άφησε όλη σχεδόν την περιουσία του για την δημιουργία του θεσμού των βραβείων αριστείας, για τους μαθητές της περιοχής Ωλένης.

Ο Γεώργιος Αντωνόπουλος (1912-2005), απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου και της Νομικής Αθηνών, υπήρξε ο Θεμελιωτής του σύγχρονου Πυροσβεστικού Σώματος τόσο σε θεσμικό όσο και επιστημονικό επίπεδο. Διετέλεσε πρώτος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, προερχόμενος από το ίδιο Σώμα. Ήταν ο δημιουργός των σχολών Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστών και Ανθυποπυραγών με προδιαγραφές και σε επίπεδο των Ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Το βιβλίο του «Μαθήματα Πυροσβεστικής Τέχνης», διδάσκεται ακόμα και σήμερα, 50 χρόνια μετά τη συγγραφή του.

Τα βραβεία Αριστείας του «Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ωλένης» πλέον θα απονέμονται στους μαθητές σε κάθε σχολική χρονιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος