FOLLOW US: facebook twitter

Διπλό εμπρηστικό «χτύπημα» στην Ηράκλεια Ολυμπίας (vid)

Ημερομηνία: 06-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Περιβάλλον
-«Ύποπτη» νυχτερινή πυρκαγιά προβληματίζει την Πυροσβεστική

 

Δύο «ύποπτες» πυρκαγιές σε μεταξύ τους απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου εκδηλώθηκαν προχθές το βράδυ σε δασική περιοχή κοντά στην Ηράκλεια (Μπρούμα) Αρχαίας Ολυμπίας, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής ότι η περιοχή έχει μπει στο στόχαστρο εμπρηστών.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή και η δεύτερη σε «μπάλα» με σανό που πιθανότατα κάποιος την κατέβασε από καρότσα φορτηγού που ήταν μερικά μέτρα μακρύτερα.  Και οι δύο πυρκαγιές, όπως μεταφέρθηκε στην «Πρωινή», απέχουν περίπου 600 μέτρα από το σημείο στο οποίο ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε την αρχαία Ολυμπία. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου έχει ήδη ξεκινήσει τη διερεύνηση των αιτιών του προχθεσινού συμβάντος, συλλέγοντας καταθέσεις και πληροφορίες, και εκτιμά ότι συσχετίζεται με τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου.

Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι κάποιος που γνωρίζει καλά την περιοχή ή κάποιοι που λειτουργούν βάσει οργανωμένου σχεδίου, προέβησαν προχθές το βράδυ σε απόπειρα εκούσιου εμπρησμού, δίχως όμως να μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τα κίνητρα αυτής της ενέργειας.

Ευτυχώς, οι άνεμοι δεν ήταν ισχυροί και οι πυροσβέστες της ΠΥ Πύργου και του ΠΚ Ολυμπίας επενέβησαν άμεσα και περιόρισαν την καμένη έκταση σε δύο στρέμματα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίστιο της επιχείρησης κατάσβεσης τραυματίστηκε στο μάτι ένας εποχικός πυροσβέστης, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο.

Δείτε εδώ βίντεο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος