FOLLOW US: facebook twitter

ΕΕΕΕΚ Πύργου: “Βραδιά Ερευνητή 2021”

Ημερομηνία: 01-10-2021 | Συντάκτης:
Το ΕΕΕΕΚ Πύργου με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στην Ευρωπαϊκή δράση “Βραδιά του Ερευνητή 2021” του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα στη δράση με θέμα “Μικροί Ερευνητές του Εγκεφάλου” στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης Brain Awareness Week- Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο, που έχει στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τις λειτουργίες του εγκεφάλου.
Οι δράσεις στοχεύουν στην ανάδειξη της σημασίας των συναισθημάτων. Έχοντας ως γνώμονα αυτό, το σχολείο μας συμμετείχε με ένα βίντεο μικρού μήκους με τίτλο “Αγαπώ…”, στο οποίο προβάλλεται η έκφραση της αγάπης σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητας.
Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/9 από το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την κ.Μαριγούλα Μαργαρίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώων του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου μέσω διαδικτυακής σύνδεσης με τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου έγινε παρουσίαση με θέμα: ” Εγκέφαλος και Αγάπη”. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του εργαστηρίου και παρουσίαση πειράματος που σχετίζεται με την ανίχνευση συναισθημάτων σε ζώα. Έγινε συζήτηση μεταξύ των ερευνητών των εργαστηρίων και τους μαθητές μας.
Η δράση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική για τους μαθητές, οι οποίοι προσκόμισαν αρκετές γνώσεις και εμπειρίες.
Ευχαριστούμε θερμά την αγαπημένη μας κ.Μαριγούλα Μαργαρίτη, για την ευκαιρία που μας δίνει να συμμετέχουμε στις ξεχωριστές και αξιόλογες αυτές δράσεις.
Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος Δημουλιά Λευκοθέα ΠΕ 80, Παπαντωνίου Αιμιλία ΠΕ 79.01
Μητροπούλου Αναστασία ΠΕ 86, Ευμορφοπούλου Δανάη ΠΕ 88.01 παντα προθυμα αναλαμβανουν τέτοιου είδους δράσεις με την καθοδήγηση της Διευθύντριας του σχολείου κ.Αγγελικής Πετρόγιαννη καθώς και της Υποδιευθύντριας κ. Γιώτας Τάγαρη.
Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε τη συμμετοχή του σχολείου μας:  https://youtu.be/Gvf5bwCF-IM

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος