FOLLOW US: facebook twitter

Όλη η πόλη μια ατέλειωτη γιορτή!: «Βούλιαξε» ο Πύργος από τους χιλιάδες θεατές στην πρώτη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση

Ημερομηνία: 24-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου-Κική Κολοβέρου
-Ο δήμαρχος προανήγγειλε Ανθεστήρια τον Μάιο

Πρωτόγνωρες πραγματικά στιγμές και συναισθήματα, έζησε χθες ο Πύργος με την 1η Αποκριά που θα γραφτεί στην τοπική ιστορία, καθώς  όλη η πόλη μετατράπηκε σε μια μεγάλη, ατελείωτη γιορτή, με χιλιάδες κόσμου στους δρόμους, από τα Χαλικιάτικα που ξεκίνησε η Καρναβαλική παρέλαση, να απλώνεται η λαοθάλασσα σε όλο το μήκος της Ερμού ως την κεντρική πλατεία!

Περίπου 3000 καρναβαλιστές κάθε ηλικίας, από μωρά λίγων μηνών που παρέλασαν στα καροτσάκια τους μαζί με τους γονείς τους, έως την 95χρονη γιαγιά του γκρουπ Master Chef που εντυπωσίασε τον κόσμο με τον χορό και το κέφι της, σκόρπισαν χαρά και αισιοδοξία, χάρις στην πρωτοβουλία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου που με την στήριξη της οργανωτικής επιτροπής και πολλών εθελοντών, κατάφεραν να βγάλουν την πόλη από το λήθαργο!

Χιλιάδες καρναβαλιστές και κόσμος από όλη την Ηλεία, «βούλιαξαν» τον Πύργο, στη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση, την πρώτη ύστερα από 30 και πλέον χρόνια, αποδεικνύοντας τη δίψα όλων για διασκέδαση. Μια πόλη ενωμένη που άφησε πίσω της το γκρίζο και τη μελαγχολία και ξεφάντωσε χορεύοντας ασταμάτητα μέχρι αργά το βράδυ, σε ρυθμούς σάμπα και λάτιν αλλά και με τους ONIRAMA και το Θοδωρή Μαραντίνη που ξεσήκωσε τα πλήθη με τα τραγούδια του. Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος κι ενώ τα βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα, μετέφερε στον κόσμο τον ενθουσιασμό του, όταν μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης στην κεντρική πλατεία του Πύργου  και υποσχέθηκε ότι από δω και στο εξής, έτσι θα είναι η πόλη! Γιορτινή, χαρούμενη και αισιόδοξη, ενώ  ταυτόχρονα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματά της.: «Ευχαριστούμε τη νεολαία της πόλης και του δήμου ολόκληρου που σήμερα έστειλε το μήνυμα της χαράς της συλλογικής δράσης. Λέμε ναι στη χαρά και στη ζωή, όχι στο hotspot της βαρβαρότητας στο Επιτάλιο, όχι στον δρόμο του θανάτου Πάτρα-Πύργος. Σήμερα είναι η 1η Αποκριά Πύργου 2020, ένας θεσμός γεννήθηκε. Συνεχίζουμε να πρωτοτυπούμε μαζί με την κοινωνία. Όλοι μαζί προχωράμε για να ολοκληρώσουμε τα οράματά μας για την πόλη, μια πόλη που αγαπάει τους πολίτες της και οι πολίτες την αγαπούν. Συγχαρητήρια σε όλους και συνεχίζουμε με τα ανθεστήρια τον Μάιο. Χρόνια πολλά σε όλους»

46 τα γκρουπ των καρναβαλιστών

Η πρώτη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠ και την ΔΕΠ Α.Ε., τα είχε όλα! Σαρανταέξι γκρουπ και πάνω από 3.200 συμμετέχοντες καρναβαλιστές από 9 μηνών (!) μέχρι… 95 (!) που με τη ζωντάνια τους και τις ευφάνταστες στολές τους, έδωσαν χρώμα και σκόρπισαν χαμόγελα και κέφι σε όλους!

Το ρυθμό έδιναν η Ειρήνη Κολιδά με τον Περικλή Πατσούρη που είχαν αναλάβει την παρουσίαση από τα μικρόφωνα ενώ την μουσική που πλημμύρισε την πόλη επιμελήθηκε ο dj Τάσος Γαρβρηλιάδης.

Η παρέλαση ξεκίνησε από τα Χαλικιάτικα και κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Πύργου μέσω της οδού Ερμού όπου ένθεν και ένθεν τα πεζοδρόμια είχαν γεμίσει ασφυκτικά με κόσμο που απολάμβανε τους συμμετέχοντες καρναβαλιστές που χόρευαν ασταμάτητα.

Πρώτοι εμφανίστηκαν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου και μέλη του συλλόγου ΑμεΑ «Ηλις» και ακολούθησαν παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, σχολές χορού αθλητικοί σύλλογοι, γυμνάσια, κέντρα ξένων γλωσσών. Το δεύτερο κομμάτι της παρέλασης, ήταν οι ενήλικες, παρέες της πόλης που πραγματικά εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους και τις υπέροχες στολές τους!

Το μεγάλο στοίχημα του προέδρου του ΔΟΠΠ Χάρη Μικελόπουλου, της αντιπροέδρου Κικής Ζάγκλαρη και όλων των μελών της οργανωτικής επιτροπής, με την βοήθεια πολλών εθελοντών, κερδήθηκε!

Η πόλη ξεφάντωσε μοναδικά δίνοντας το στίγμα ότι με καλή διάθεση μπορούν να γίνουν θαύματα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος