FOLLOW US: facebook twitter

«Βούλιαξε» η γη στο Κακοτάρι Ολυμπίας

Ημερομηνία: 24-12-2021 | Συντάκτης:

-«Ζούμε κάθε μέρα με τον κίνδυνο» δήλωσε στην «Πρωινή» ο κτηνοτρόφος Γ. Ζιπήτας


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σοβαρό κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της ορεινής Ηλείας, εξαιτίας της καθίζησης του εδάφους σε περιοχή στο Κακοτάρι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κοντά στην Ιερα Μονή Νοτενών, στα όρια με την Αχαΐα.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο κτηνοτρόφος Γιώργος Ζιπήτας, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, ξαφνικά υποχώρησε ένα μεγάλο μέρος από το χωράφι του, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τα ζωντανά του και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, όσο και τη σωματική του ακεραιότητα.

«Πριν από μερικές ημέρες, πήγα στον στάβλο και αντίκρις αυτό το θέμα. Είχε βουλιάξει η γη. Πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 μέτρα κάτω, μπορεί και περισσότερο. Μιλάμε για μια έκταση 40 μέτρα πλάτος και 300 μέτρα μήκος, που βούλιαξε και παρέσυρε φράχτες, αγραπιδιές κλπ δεν άφησε τίποτα. Αυτό πρέπει να έγινε νύχτα μετά τα πολλά νερά που έπεσαν τις προηγούμενες ημέρες. Αν συνέβαινε μέρα, μπορεί και να με είχε παρασύρει και μένα», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Ζιπήτας και πρόσθεσε ότι πλέον ζει καθημερινά με τον φόβο επανάληψης του ίδιου φαινομένου.

«Πλέον δεν τολμάω να αφήσω το κοπάδι μόνο του ούτε στιγμή. Ο στάβλος μου είναι 400 μέτρα μακριά από το σημείο της καθίζησης και επειδή είναι κατηφορικός, δεν ξέρω τι πέτρες μπορεί να κατρακυλήσουν. Αν ξαναβρέξει πολύ, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί, ζούμε πλέον με τον κίνδυνο καθημερινά. Πρέπει να έρθουν εδώ οι υπηρεσίες να δουν τι συμβαίνει και να μας δώσουν λύση», τόνισε ο κ. Ζιπήτας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος