FOLLOW US: facebook twitter

Διευρύνονται οι δικαιούχοι για την αγορά λάπτοπ του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα»

Ημερομηνία: 03-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Διευρύνονται τα κριτήρια για την ένταξη νέων δικαιούχων στο πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα που προβλέπει την έκδοση voucher αξίας 200 ευρώ για την αγορά laptop ή tablet. Με νέα απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, διευρύνονται οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», το οποίο χορηγεί voucher αξίας 200 ευρώ για την αγορά laptop ή tablet σε νέους φοιτητές και μαθητές.

Σύμφωνα με την απόφαση, η διεύρυνση των κατηγοριών των δυνητικών δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», συμπεριλαμβάνει και οικογένειες που πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

Εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020 που εντάσσονται στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος (μεγαλύτερου των έξι χιλιάδων ευρώ και έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ) και ταυτόχρονα

  • έχουν τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, ή
  • έχουν εξαρτώμενο τέκνο το οποίο είναι ήδη δικαιούχος επιδόματος ΟΠΕΚΑ για άτομα με αναπηρία, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της περ. ε της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4520/2018.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις εξαρτώμενων τέκνων, ωφελούμενα είναι μόνο όσα από τα εξαρτώμενα τέκνα έχουν ηλικία από 4 έως 24 έτη και σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες και δομές εκπαίδευσης.

Πηγή: alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος