FOLLOW US: facebook twitter

Βόρεια Μακεδονία: Παραιτήθηκε ο υπ. Υγείας λόγω πυρκαγιάς με 14 νεκρούς

Ημερομηνία: 11-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας Βένκο Φίλιπτσε. Αφορμή ήταν η πυρκαγιά σε μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου στην πόλη Τέτοβο, την περασμένη Τετάρτη, που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους.


Ο Φίλιπτσε, νευροχειρουργός που είχε αναλάβει υπουργός Υγείας τον Δεκέμβριο του 2017, δήλωσε ότι παραιτείται για λόγους ηθικής τάξης.

«Ως γιατρός και υπουργός διαθέτω ακεραιότητα και για λόγους ηθικής τάξης υπέβαλα γραπτώς την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ» ανέφερε.

Ο Βένκο Φίλιπτσε, 44 ετών, τον περασμένο Μάιο εξελέγη και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) του οποίου ηγείται ο Ζόραν Ζάεφ.

AP Photo/Visar Kryeziu


Προς το από το γραφείο του Ζόραν Ζάεφ δεν έχει γίνει γνωστό αν η παραίτηση του Βένκο Φίλιπτσε γίνεται αποδεκτή.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχουν ήδη παραιτηθεί ο υφυπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας και ο διοικητής του νοσοκομείου του Τετόβου, οι οποίοι προέρχονται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε λυόμενη προκατασκευασμένη μονάδα για ασθενείς με κορονοϊό. Από τους 14 ανθρώπους που πέθαναν οι 12 ήταν ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλευόταν στη μονάδα και δύο ήταν επισκέπτες, συγγενείς νοσηλευομένων.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος