FOLLOW US: facebook twitter

«Βόμβα» Θεοχάρη για το Κατάκολο

Ημερομηνία: 14-05-2021 | Συντάκτης:
-Μας υπενθυμίζει ότι το λιμάνι παραμένει στο ΤΑΙΠΕΔ
-Τι επισημαίνει ο υπουργός Τουρισμού στον βουλευτή Ηλείας, Διον. Καλαματιανό

Στο τραπέζι των βασικών επιλογών της κυβέρνησης φαίνετα πως είναι πλέον η ιδιωτικοποίηση του λιμένος Κατακόλου «Ιωάννης Λάτσης», όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στην Αναφορά που είχε καταθέσει τον περασμένο Μάρτιο ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, με την οποία ζητούσε σειρά μέτρων αξιοποίησης του επίνειου του Πύργου και οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι, παραθέτοντας τα αιτήματα του τοπικού εμπορικού συλλόγου.

Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Αυτό είναι το σχέδιο επανεκκίνησης του Τουρισμού|ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr

Ο κ. Θεοχάρης, αφού ανέφερε ότι από το 2011 έχει εγκριθεί νέα χωροθέτηση του τουριστικού λιμένα σε λειτουργικότερη θέση από την Επιτροπή Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένων, αλλά ως τώρα δεν έχει υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου σχετικό αίτημα, μας υπενθύμισε πως το λιμάνι από το 2012 έχει περιέλθει στη δικαιδοσία του ΤΑΙΠΕΔ και μπορεί να παραχωρηθεί σε τρίτους κάθε δικαίωμα αξιοποίησης.

https://www.ilialive.gr/images/new_images/ilialive/Prosopa/Kalamatianos_intro8.jpg

«Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται ότι δυνάμει της 218/2012 Απόφασης της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (Β΄ 2322), έχει μεταβιβαστεί και περιέλθει χωρίς αντάλλαγμα στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία “Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.” το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους μέσω συμβάσεων παραχώρησης, κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης επί των κινητών και ακινήτων εντός της χερσαίας ή/και της θαλάσσιας ζώνης του Τουριστικού Λιμένα Κατακόλου, που σχετίζονται με τη λειτουργία του και γενικώς κάθε είδους περιουσιακής φύσης δικαιωμάτων, κεκτημένων οικονομικών συμφερόντων, άυλων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης των υποδομών του», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη αναφορά στο ΤΑΙΠΕΔ εύλογα δημιουργεί ερωτηματικά και απορίες για τον λόγο που ο κ. Θεοχάρης το επαναφέρει στο τραπέζι της συζήτησης, αφού ίσως να μας προϊδεάζει για τις μελλοντικές αποφάσεις της κυβέρνησης ως προ το πλαίσιο αξιοποίησης του λιμένα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος