FOLLOW US: facebook twitter

«Βόμβα» από Σαρηγιάννη: Υποχρεωτικό τεστ και για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους (video)

Ημερομηνία: 26-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Η νέα έξαρση της πανδημίας με την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα και την τραγική αύξηση των καταγεγραμμένων θανάτων ημερησίως, προβληματίζει τους επιστήμονες που αναζητούν τρόπους για τον περιορισμό του ιού.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η πρόταση – σκέψη του Δημοσθένη Σαρηγιάννη ο οποίος θεωρεί ως «κλειδί» την άμεση αύξηση των τεστ,προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά, καλώντας παράλληλα την Πολιτεία να θεσπίσει την υποχρεωτική διενέργεια ενός self test την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους. Ανεξαρτήτως αν πρόκειται για εμβολιασμένους ή όχι. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1,ο καθηγητής αφού αρχικά έκανε έκκληση για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «υπάρχει πιθανότητα 10-12% να κολλήσει κορονοϊό ένας εμβολιασμένος, που μπορεί να μην έχει καν συμπτώματα, ο οποίος μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να συμβάλλει στην διασπορά του κορονοϊού»

Ως εκ τούτου, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πέρα από το ότι πρέπει να παίρνουμε μέτρα προστασίας και αποστάσεις χρειάζεται να αυξήσουμε τα τεστ. Προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά πρέπει να διπλασιάσουμε τα τεστ που γίνονται. Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα με το να γίνει υποχρεωτικό ένα self test την εβδομάδα σε όλους τους εργαζόμενους εμβολιασμένους ή όχι».

Τέλος ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ εκτίμησε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες ή σταθεροποίηση τους στα υψηλά επίπεδα του τελευταίου διαστήματος.

Πηγή: koutipandoras.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος