FOLLOW US: facebook twitter

Βόλεϊ/Κόροιβος: «Παράθυρο» ανόδου στην Α2 – Γ. Σωτηρόπουλος: «Θέλουμε να προβιβαστούμε»

Ημερομηνία: 01-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Κόροιβος μπορεί να στάθηκε άτυχος στην κλήρωση για την άνοδο στην Α2 Εθνική και το εισιτήριο να πήγε στον Άρατο Κιάτου, αλλά υπάρχει «παράθυρο» ανόδου στην Α2, μέσω της αναδιάρθρωσης που θα γίνει, ελέω της δημιουργίας από τη νέα σεζόν της Pre League Ανδρών. Σε αυτή θα ενταχθούν τουλάχιστον 8 ομάδες της Α2 (δεν θα υποβιβαστεί καμία φέτος από την Volley League), σύμφωνα με τη Γενική Προκήρυξη πρωταθλημάτων Πετοσφαιρισης αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 δημιουργείται νέα κατηγορία με δέκα (10) ομάδες, η Pre League Ανδρών, ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, οι ομάδες:

α) που θα υποβιβαστούν από την Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών και

β) από την Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών, σύμφωνα με την τελική κατάταξη του πρωτ/τος 2019-2020, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι σε αυτήν την κατηγορία θα δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον οκτώ (8) ομάδες».

Ως εκ τούτου, θα μείνουν αρκετές θέσεις κενές στην Α2 Εθνική και ο Κόροιβος ως πρώτος στον Α΄ Όμιλο Πελοποννήσου της Β΄ Εθνικής, ανήκει στις επιλαχούσες ομάδες, σε περίπτωση που χρειαστεί να καλυφθεί κάποια θέση.

Γ. Σωτηρόπουλος: «Θέλουμε να ανεβούμε, έχουμε πολλούς παίκτες»

Ο προπονητής του Κοροίβου, Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά φέτος, έχοντας στο ρόστερ του 6 παίκτες κάτω των 17 ετών, οι οποίοι πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής (οι τρεις ήταν βασικοί), μιλώντας στην «Πρωινή» τόνισε πως κακώς έγινε κλήρωση για την άνοδο και ότι η ομάδα θέλει να επιστρέψει στην Α2. «Θεωρώ πως κακώς έγινε κλήρωση για το ποια ομάδα θα προβιβαστεί στην Α2. Είναι πρωτοφανές κι έγινε μόνο στο άθλημά μας και στη δική μας κατηγορία. Κι εγώ και οι παίκτες μου θέλαμε να παίξουμε όλους τους αγώνες κι αν ήμασταν καλύτεροι να ανεβαίναμε. Όμως, από τη στιγμή που η Πολιτεία και η Ομοσπονδία δεν μπορούσε να εγγυηθεί στο θέμα της υγείας, δεν έχουμε παρά να συμβαδίσουμε με τους κανόνες υγιεινής και της Πολιτείας. Τα παιδιά είναι δυσαρεστημένα, διότι ήθελαν να παίξουν. Θέλαμε να ανέβουμε, κάθε χρόνο ο Κόροιβος θέλει να πρωταγωνιστεί και το αν τη νέα σεζόν αντέξουμε οικονομικά στην Α2 είναι άλλο θέμα. Ως πρώτοι επιλαχόντες φυσικά και θέλουμε να ανέβουμε. Ούτως ή άλλως έχουμε πολλούς παίκτες, από 13 ετών έως 40! Τώρα, το πόσο ανταγωνιστική θα είναι η ομάδα θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της Διοίκησης.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους μικρούς ηλικιακά παίκτες μας που έκαναν υπομονή με τους μεγάλους και τους μεγάλους που δέχτηκαν τα μικρά παιδιά και φτιάξαμε μια βάση παικτών για να μπορέσουμε να πορευτούμε τα επόμενα χρόνια. Ήταν πολύ δύσκολη η συναρμογή των παικτών φέτος, αλλά εκ του αποτελέσματος πιστεύω πως πήγαμε πολύ καλά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος