FOLLOW US: facebook twitter

Βόλεϊ: Κληρώνει σήμερα για Κόροιβο – Τι προβλέπεται για άνοδο και υποβιβασμό στην Α2 Εθνική

Ημερομηνία: 26-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Η συμπληρωματική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής

 

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

 

Σήμερα στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων Α2 Ανδρών και Γυναικών. Στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων της Α2 Ανδρών και στις 13.00 αυτή της Α2 Γυναικών. Έτσι, η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Κοροίβου, που συμμετέχει για άλλη μια σεζόν στην Α2 Εθνική,  θα μάθει το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος στον όμιλό της.

Η Α΄ Ζώνη (του Νότου) έχει ήδη χωριστεί σε δύο ομίλους και ο Κόροιβος βρίσκεται στον Α΄ Όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Ολυμπιάδα, τον Άρατο Κιάτου, τη μία εκ των δύο νησιωτικών ομάδων, Γ.Ε. Ηρακλείου και ΑΘΛΗΣΗ Μυτιλήνης (θα γίνει κλήρωση) και μία εκ των έξι αθηναϊκών ομάδων, Α.Ε. Αρμενίων, Νέοι Βύρωνα, Πετρούπολη, Φλοίσβο Π. Φαλήρου, Φοίβο Μελισσίων και Ιωνικό Νικαίας (θα γίνει κλήρωση). Ο όμιλος του Κοροίβου, δηλαδή, έχει πέντε ομάδες και μετά την διεξαγωγή 8 αγωνιστικών, οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα παίξουν στα πλέι-οφ (δύο γύροι), για να καταλάβουν τις θέσεις 1 έως 4 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος της Α’ Ζώνης. Η 1η της βαθμολογίας θα πάρει την άνοδο στην Pre League.

Οι τρεις τελευταίες του Α΄ Ομίλου θα δημιουργήσουν μαζί με τις τέσσερις τελευταίες του Β΄ Ομίλου, έναν νέο όμιλο (7 συνολικά ομάδες), όπου μεταφέροντας τη βαθμολογία από τους μεταξύ τους αγώνες θα παίξουν στα πλέι-άουτ (δύο γύροι), χωρίς να αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους οι ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία, οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 5 έως 11 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος της Α’ Ζώνης. Θα υποβιβαστούν από 1 έως 3 ομάδες, αναλόγως το πόσες ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην Α΄ Ζώνη, θα υποβιβαστούν από την Pre League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των σωματείων της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγοριών Κ21 ή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 ή στο Τοπικό Πρωτάθλημα Αγοριών Κ17 της Ένωσης/Περιφέρειας που γεωγραφικά ανήκουν. Στο σωματείο που δεν θα δηλώσει συμμετοχή σε κανένα από τα παραπάνω πρωταθλήματα, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης τριών (-3) βαθμών από το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών 2021-2022.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος