FOLLOW US: facebook twitter

«Βόλιος ο Εμβόλιος» στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου

Ημερομηνία: 26-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Παρουσιάστηκε από την 1η ΤΟΜY Πύργου για να μάθουν τα παιδιά για τα εμβόλια

Η 1η ΤΟΜΥ Πύργου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης μας παρουσίασε στις 20 Ιουνίου 2019, το θέμα Βόλιος ο Εμβόλιος. Η παρουσίαση στηρίχθηκε στο υπέροχο παραμύθι του Δρ. Σπύρου Μαζάνη «Βόλιος ο Εμβόλιος» των εκδόσεων Σoκόλη. Ένα αληθινό παραμύθι για τα εμβόλια που έχει ως σκοπό τη μετάδοση γνώσεων μέσα από τη μυθοπλασία και την εξοικείωση των παιδιών με το θέμα του εμβολιασμού.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την αφήγηση του παραμυθιού από τις εμψυχώτριες κ. Κωνσταντίνα Σιδηροκαστρίτη, νοσηλεύτρια 1ης ΤΟΜΥ Πύργου και κ. Αθηνά Αρβανιτάκη, Επισκέπτρια Υγείας του Κ.Υ. Πύργου, η οποία περιείχε διαλόγους μεταξύ των Εμψυχωτριών, ώστε να κρατά το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο. Ακολούθησαν δραστηριότητες επέκτασης που αποσκοπούσαν:

α) στο να γίνει πιο ομαλή και κατανοητή η επεξεργασία του θέματος

β) στο να εδραιωθεί η γνώση για τα εμβόλια και

γ) να διατηρηθεί μέσω όμορφων εικόνων και συναισθημάτων, συνοδεύοντας το παιδί για πολλά χρόνια.

Τα ίδια τα παιδιά συμπλήρωσαν ένα εικονικό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού που επιμελήθηκαν η η κ. Κωνσταντίνα Σιδηροκαστρίτη, Νοσηλεύτρια και η κ. Ρεβέκα Κολλιοπούλου Επισκέπτρια Υγείας της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου. Τα παιδιά έγραψαν το ονοματεπώνυμό τους, την ηλικία τους κι έβαλαν σφραγίδες με super ήρωες.

Στη συνέχεια ζωγράφισαν σε φύλλο εργασίας ένα ή περισσότερα εμβόλια και ήρθαν σε  επαφή με το εμβόλιο (χωρίς σύριγγα), στα οποία είχαν τοποθετηθεί αυτοκόλλητα super ηρώων που συμβόλιζαν τον «Βόλιο τον Εμβόλιο».

Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη και δυνατή εμπειρία με πολλά έντονα συναισθήματα. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενδιαφέρον σε όλες τις διαδικασίες και είχαν αρκετές ερωτήσεις επί του θέματος.

Ευχαριστίες εκφράζονται για την πολύτιμη βοήθειά της στην εθελόντρια Βάσω Μουσταφέρη καθώς και τους μαθητές που συμμετείχαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος