FOLLOW US: facebook twitter

«Βολές» Χαρίτση στη ΝΔ για την Πατρών-Πύργου και το ελαιόλαδο

Ημερομηνία: 03-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική
-Με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε Πύργο και Αμαλιάδα συναντήθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε κατά την επίσκεψή του στην Ηλεία ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τις αποφάσεις για την Πατρών-Πύργου και την απραξία σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του ελαιολάδου. Ο κ. Χαρίτσης συναντήθηκε με στελέχη της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και με μέλη του Συμβούλιου της Κοινότητας Πύργου στο «Επαρχείον» το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, συζητώντας οργανωτικά θέματα, στον απόηχο της επιτυχημένης περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και αυτοδιοικητικά ζητήματα μετά και τις αλλαγές στον «Κλεισθένη», ενώ λίγο αργότερα παρέστη στην κοπή της πίτας του ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η κατασκευή της Πατρών-Πύργου είναι πλέον στο σημείο μηδέν και θα επηρεάσει αρνητικά όλη τη δυτική Πελοπόννησο αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα.

«Με ειλικρίνεια σας λέω ότι η δική μας Κυβέρνηση έπρεπε να έχει προχωρήσει ενδεχομένως πιο γρήγορα αυτό το έργο. Τελικά καταφέραμε να δρομολογηθεί και βλέπουμε ότι, πλέον, αλλάζει όλος ο σχεδιασμός, με αποτέλεσμα να πάει στραφεί η δουλειά των τελευταίων χρόνων και να επιστρέψουμε στο σημείο μηδέν. Δεν μπορεί να αφήσουμε να συμβεί αυτό στην περιοχή μας , αφού ο δρόμος θα έφτανε και στη Μεσσηνία και για αυτό πρέπει να υλοποιηθεί και το κομμάτι Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Τώρα που φτάσαμε στο παρά ένα δεν μπορούμε να γυρνάμε πίσω», ανέφερε και στη συνέχεια στηλίτευσε την αδράνεια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο θέμα της χαμηλής τιμής του ελαιολάδου.

«Η απάντηση του υπουργείου δεν είναι καθόλου πειστική. Τέτοια ζητήματα δεν γίνεται να αφεθούν αποκλειστικά και μόνο στην ασυδοσία των αγορών. Υπάρχουν πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να προστατευθεί ένα πάρα πολύ σημαντικό προϊόν για την περιοχή μας όπως είναι το ελαιόλαδο, για να μπορεί να αντιμετωπίσει και τον διεθνή ανταγωνισμό. Από την Κυβέρνησή μας έγινε μια σειρά ενεργειών τόσο για το ίδιο το προϊόν όσο και συνολικότερα για τον αγροτικό τομέα, με τις ομάδες παραγωγών, με νέους συνεταιρισμούς, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί ο Έλληνας παραγωγός στις διεθνείς προκλήσεις», ανέφερε.

Προοδευτικό μέτωπο με «πυρήνα» τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μεσσήνιος βουλευτής εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και σε επίπεδο περιφέρειας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συγκρότησης προοδευτικού μετώπου για τις επόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος