FOLLOW US: facebook twitter

Βολές Αριστειδόπουλου κατά Λιατσή: «Ο Δήμαρχος, αδιαφορεί, αδρανεί και δεν συνεργάζεται»

Ημερομηνία: 03-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

aristeidopoulos-lampis

Ο Δήμαρχος Πύργου «ναρκοθετεί» τις προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προώθηση και υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων για τον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή.

Αυτό δήλωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος με αφορμή τη συνεχιζόμενη στάση του Δημάρχου Πύργου και τη συστηματική προσπάθειά του να σαμποτάρει κάθε πρωτοβουλία της Περιφέρειας που αποσκοπεί στην υλοποίηση σοβαρών παρεμβάσεων για την πρωτεύουσα της Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής. Ταυτόχρονα, επισήμανε, ότι έχει επιδοθεί σε μία συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του έργου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και του πρώην Δημάρχου Μάκη Παρασκευόπουλου προκειμένου, όπως είπε, να καλύψει την ανεπάρκειά του και την παντελή απουσία σχεδίου, πρωτοβουλιών και δράσεων που οφείλει να αναλάβει.

Ο κος Αριστειδόπουλος επεσήμανε ότι ο Δήμαρχος Πύργου:

1)      Επιδεικνύει πλήρη αδιαφορία και παντελή έλλειψη συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Στοχεύει χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο στην ανάπτυξη Α.Ε.Ι. στον Πύργο και την ίδια ώρα εξυπηρετεί το σχεδιασμό όσων επιδιώκουν την παύση λειτουργίας του Τ.Ε.Ι. Η Περιφέρεια προσπαθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να στηρίξει τη λειτουργία και αναβάθμιση του Τ.Ε.Ι. Πύργου.

2)      Επιδεικνύει αδιαφορία στο μείζων ζήτημα της ανέγερσης του 1ου Λυκείου Πύργου που αποτελεί καθολικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και του συνόλου της κοινωνίας του Πύργου. Ενώ έχει παραλάβει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή πλήρη φάκελο που περιλαμβάνει: ( α) έγκριση κτιριολογικού προγράμματος με δυναμικότητα 270 μαθητών από Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων , β) πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη σύμφωνα με το κτιριολογικό γ) πλήρη φάκελο για τη περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου και δ ) φάκελο τροποποίησης και επέκτασης της Γ.Π.Σ. προκειμένου να συμπεριληφθεί το ελάχιστο τμήμα του οικοπέδου που έχει χαρακτηριστεί τόπος πρασίνου ) δεν προχωρά στις διαδικασίες για την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου που αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση άδειας και την ένταξη χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ (2014-2020) την ίδια ώρα που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των διαδικασιών που θα τις επιτρέψουν την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Σκέλος του ΕΣΠΑ.

3)      Αδιαφορεί για το σχέδιο Ο.Χ.Ε. που αποτελεί μοναδική δυνατότητα ένταξης της πόλης του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής σε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα την αναπτύξει συνολικά και θα την καταστήσει σύγχρονη ανταγωνιστική και ελκυστική περιοχή για   τουρισμό και επενδύσεις . Ενώ η Περιφέρεια προχωρά στην υλοποίηση του σχεδιασμού με έργα όπως η παράκαμψη Αγ. Ιωάννη (προϋπ. 13.000.000 € ), ο Δήμαρχος Πύργου αδιαφορεί , δεν συνεργάζεται  και χωρίς σχέδιο και πλάνο προσπαθεί να βρει ενόχους και να επιρρίψει ευθύνες για τη συνεχιζόμενη αδράνεια και παντελή έλλειψη δράσεων – πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων σε όλους τους υπόλοιπους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος