FOLLOW US: facebook twitter

Τo βήμα στον πολίτη: Απάντηση στο υπ΄ αρ. πρωτ. 12330/10-8-2020 της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Πύργου

Ημερομηνία: 20-10-2020 | Συντάκτης:

Της Αργυρώς Βαζά

Ανοιχτή επιστολή προς την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος- Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πύργου

Τρείς μήνες περίπου μετά την αίτησή μου (19-5-2020) απαντάτε και στο άρθρο μου στην εφημερίδα ΠΡΩΪΝΗ της 24ης Ιουλίου τ. έτους και σε όσα σας εξέθεσα στην αίτησή μου, στην Υπηρεσία σας, στις 10-8-2020.

Ειλικρινά επικαλείσθε και εκθέτετε λεπτομερώς τις νομοθεσίες που ισχύουν.

Μόνο που καμία νομοθεσία δεν τηρήθηκε,  καμία!

-Καταρχήν, εφόσον κρίνετε μέσω της απάντησής σας της 10ης-8-2020 ότι αρμόδιες Υπηρεσίες είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος, η Υπηρεσία Δόμησης και το Τμήμα Πρασίνου για να χειριστούν το θέμα (επικαλείσθε μάλιστα Υπουργική Απόφαση και άλλες αποφάσεις), γιατί παραλάβατε σεις σαν Πολιτική Προστασία την αίτηση;

-Δεύτερον, γιατί δεν ενημερώσατε, ως οφείλατε, τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου να προβεί στον καθαρισμό;

-Τρίτον, γιατί δεν διενεργήσατε αυτοψία, άμεσα, αλλά σπεύσατε να λύσετε με τον γνωστό πλέον σε μας, τρόπο, το θέμα, δηλαδή δώσατε εντολή στον δικό σας επιχειρηματία να κάνει όσα έκανε.  Σας υποβάλλω το έγγραφό σας, στο οποίο μου απαντάτε ότι δεν έχετε δικαίωμα να επεμβαίνετε σε ιδιωτικούς χώρους.

Ο κύριος … απάντησε στους περιοίκους, ότι η Κα Βαζά ζήτησε να κοπούν τα πανύψηλα δέντρα.

Η απάντησή σας τον διαψεύδει.  Μάλλον τον εξυπηρετούσε να ελευθερώσει το χώρο, αφού φέρεται ως ιδιοκτήτης του άλλοτε ερειπωμένου σπιτιού και του χώρου, όπου τα δέντρα.

Δεν σας τιμά, ούτε εκείνον, ούτε υμάς, να ψεύδεσθε σαν να είσθε μια  Υπηρεσία, ή μήπως είσθε;  για να το μάθει και ο λαός.

Δεν με αφορούν τα περιουσιακά του στοιχεία, ούτε μ΄ ενδιαφέρουν, η συκοφαντία του όπως θα τον βαραίνει πάντα.

-Τέταρτον, επικαλείσθε άρθρο Προεδρικού Διατάγματος, βάσει του οποίου ο κύριος…. έπρεπε να έχει αιτηθεί και παραλάβει άδεια κοπής δέντρων σε οριοθετημένους οικισμούς και γενικά να έχει έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακος απ΄ την Πολεοδομία.

Η Πολεοδομία (σας υποβάλλω την απάντησή της) ή δεν ξέρει τις διατάξεις που κι εσείς και η Διεύθυνση Δασών επικαλείσθε, ή προστατεύει τον ένοχο, γιατί προφανέστατα, σας εξυπηρέτησε όλους άμεσα, προκειμένου να τεθεί, όπως μου απαντάτε, η αίτηση στο αρχείο. ΄Ετσι δράτε σαν Τεχνική Υπηρεσία;

Κανένας ιδιοκτήτης δεν ειδοποιήθηκε, καμία αυτοψία δεν έγινε, κανένα πρόστιμο δεν επεβλήθη.

Εμείς εισπνεύσαμε το δηλητήριο, και χαίρομαι που η φύση, ισχυρότερη κακόβουλων ανθρώπινων ενεργειών και πολιτικών παιγνιδιών, επιβάλλεται μεγαλόπρεπα και φουντώνει τα δέντρα.

Καθάρισα όλο το χώρο απ΄ όσα «έμμεσε» το μηχάνημα, συνεργάστηκε κύριος και πέταξε σκουπίδια , σε σακούλες που μαζέψαμε.

Τέλος, η Υπηρεσία Καθαριότητος μετά από πολλές εκκλήσεις μας, έστειλε συνεργάτες που με εντολή του κ. Γιαννόπουλου μετέφεραν τα υπόλοιπα σκουπίδια έξω του οικοπέδου.

Επομένως, η Υπηρεσία σας μόνο ζημίες προκάλεσε, κυρίως το ψέκασμα και στην υπογράφουσα φόρτωσε τη λανθασμένη εντύπωση περί μη αγάπης προς τα δέντρα.

Η Υπηρεσία σας λοιπόν, καθώς και η Πολεοδομία, που λειτουργήσατε παραπλανητικά, έχετε τις ευθύνες και φυσικά χρεώνεστε την καθόλου διαφανή συνεργασία με τον κύριο αυτόν.

Πρόστιμα, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πυροσβεστική δεν αφορούν τον πολίτη.

Όσο για την αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας, που σηκώνει βάρη ποικίλα και πολλά, ας αξιολογήσει τα του άρθρου μου για ν΄ αναπνεύσει (δεν είναι υπόδειξη) κι ας ζητήσει συνεργάτες (Δήμαρχος – Αντιδήμαρχος – Προϊστάμενοι). ΄Ισως τότε λειτουργήσει καλύτερα.

Ο πολίτης πληρώνει κι αξιώνει και δεν κοιμάται…

Άλλωστε έχει υποχρέωση να ζητήσει παρέμβαση της Δικαιοσύνης και θα το πράξει, εάν προκύψει κάτι ανάλογο ή επαναληφθεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος