FOLLOW US: facebook twitter

Βγήκαν τα «μαχαίρια» με φόντο την συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ: Τι επισήμαναν Λυμπέρης & Μπαλιούκος-Η θέση του δημάρχου Πύργου μέσω facebook

Ημερομηνία: 08-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Μπορεί  η απουσία των εκλεγμένων αντιπροσώπων των δήμων Πύργου και Πηνειού να μην μπόρεσε τελικά να σταθεί εμπόδιο στην εκλογή του νέου προεδρείου του ΦΟΔΣΑ Ηλείας καθώς οι εκλογές έγιναν με την απαιτούμενη οριακή έστω πλειοψηφία, ωστόσο η τεταμένη κατάσταση στις σχέσεις των δήμων Πύργου και Ήλιδας μάλλον δεν θα εξομαλυνθεί σύντομα, αφού ο δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος έχει θέσει ισχυρό βέτο για την χωροθέτηση της Τριανταφυλλιάς χρησιμοποιώντας την ως επιχείρημα για την βελτίωση της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου σε ότι αφορά την ελάχιστη εγγυημενη ποσότητα και την μείωση του κόστους των απορριμμάτων που ο δήμος Πύργου θα παραδίδει στο εργοστάσιο.

Έτσι, μετά την συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ που ήταν αρκετά σύντομη ακολούθησαν δηλώσεις από τον νέο πρόεδρο Γ. Λυμπέρη και τον αντιπρόεδρο Σ. Μπαλιούκο με αρκετές αιχμές για τους εκπροσώπους των δήμων Πύργου και Πηνειού που απουσίαζαν, φωτογραφίζοντας κυρίως τον κ. Αντωνακόπουλο ο οποίος με την σειρά του επέλεξε να εκφράσει τη θέση του με μια μεταμεσονύχτια ανάρτησή του στο fb.

Γιάννης Λυμπέρης

Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Γιάννης Λυμπέρης, τόνισε σε δηλώσεις του ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καταδικάσει το νομό και κάλεσε όλους τους αιρετούς, παρόντες και απόντες να προχωρήσουν όλοι μαζί στην επίλυση των κορυφαίων προβλημάτων του νομού. Ειδικότερα δήλωσε ότι «Μόνο μια κουβέντα έχω να πω ότι είναι μακρύ το οδοιπορικό και μου έλαχε εμένα και του Δήμαρχου Σάκη Μπαλιούκου, που το έχουμε περπατήσει από την αρχή, με πολλούς σκοπέλους, με πολλές δυσκολίες και με πολύ κόστος. Όπως είπε και ο κ. Μπαλιούκος δεν είχαμε περάσει ποτέ από τα Δικαστήρια και καθίσαμε δεκάδες φορές λόγω των απορριμμάτων. Δεν επρόκειτο και ούτε πρόκειται τώρα στο τέλος να καταστρέψει κανείς αυτή την κατάσταση και να καταδικάσει τον νομό. Είμαι βέβαιος πως θα σκεφτούν ψυχραιμότερα όσοι σκέφτηκαν με επιπολαιότητα αυτό το διάστημα και πάλι όλοι μαζί θα φέρουμε εις πέρας το μεγάλο αυτό θέμα και προχωρήσουμε ενωμένοι για την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων του τόπου μας».

Σάκης Μπαλιούκος

Από την πλευρά του ο  κ. Σάκης Μπαλιούκος αφού εξέφρασε την πικρία του για το ότι δεν ήταν παρόντες και οι 7 δήμοι στην συνεδρίαση, έστειλε μήνυμα ενότητας καλώντας όλους τους δημάρχους να αντιμετωπίσουν ενωμένοι όλα τα μεγάλα θέματα της Ηλείας. Ειδικότερα επισήμανε ότι «…η διαδικασία αυτή μας αφήνει μια πικρή γεύση γιατί δεν είμαστε και οι 7 Δήμοι εδώ, που από το 2014 είμαστε όλοι αγκαλιά για να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα της Ηλείας, που ταλάνισε κυρίως την πρωτεύουσα του Νομού, αλλά και την Αρχαία Ολυμπία. Είμαστε στην τελευταία φάση και οφείλαμε σήμερα να είμαστε όλοι εδώ. Θέλω να πω ευχαριστώ στους νέους Δημάρχους που ήταν σήμερα εδώ για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από παλιά. Ήταν ένας αγώνας δύσκολος. Όπως έχω πει, διαχρονικά έχω δεσμευτεί πως θα είμαι υπέρ αυτής της μεγάλης επένδυσης που γίνεται αυτή τη στιγμή στο νομό μας και θα είμαι με τον Δήμο στου οποίου τα όρια υπάρχουν αυτές οι εγκαταστάσεις. Δεν μας παίρνει να παίξουμε με αυτά τα ζητήματα και κυρίως δεν παίρνει την πρωτεύουσα του νομού που πέρασε από δυσκολίες πολλών ετών και συνεχίζουν τα προβλήματά της. Είμαστε ικανοποιημένοι που φέραμε σε πέρας αυτή τη διαδικασία που είχε μέσα της και πολλά παιχνίδια που δεν πρέπουν σε αιρετούς, ειδικά σε αυτό το κρίσιμο και μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί το νομό μας. Ανοίγονται και άλλα τεράστια θέματα πλέον που αφορούν την παραγωγή, τον αυτοκινητόδρομο και άλλα πολλά ζητήματα τα οποία πολεμήσαμε ανεπιτυχώς τα προηγούμενα χρόνια και όπου οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι. Πάντως όπως είπε και ο πρόεδρος εκτιμώ πως θα υπάρξει σύνεση και πως σε αυτό το τραπέζι θα βρεθούμε και πάλι και οι εφτά. Απλά ήταν μία κακή στιγμή…»

Η μεταμεσονύχτια ανάρτηση Αντωνακόπουλου στο fb

Εν τω μεταξύ από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος που δεν παρέστη στην συνεδρίαση όπως και όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του δήμου Πύργου με μια μεταμεσονύχτια ανάρτησή του στο facebook σχολιάζει τα τεκταινόμενα  της συνεδρίασης του ΦΟΔΣΑ αναφέροντας ότι για αντικειμενικούς λόγους είχε ζητήσει αναβολή της συνεδρίασης ολίγων ημερών αλλά συγκεκριμένη ομάδα αρνήθηκε για τις… ‘καρέκλες’ και τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό έδωσαν πόντους στον επενδυτή να διατηρήσει μια σύμβαση με την οποία θα πενταπλασιάσει το κεφάλαιό του. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«… Στο αίτημά μας  για αναβολή της συνεδρίασης του ΦΟΔΣΑ, οριακή ανυπομονούσα για καρέκλες ομάδα, αρνήθηκε. Για αντικειμενικούς αποδεικνυόμενους λόγους ζητήσαμε λίγες μέρες αναβολή.

Κάτι που είχε πολλακις συμβεί στο παρελθόν. Προφανως φοβηθήκαν μην χάσουν τις καρέκλες, ενω καμία σχετική δήλωση και πρόθεση δεν υπήρξε εκ μέρους μας. Το φόβο μας θα τον έχουν πάντα. Αυτοί γνωρίζουν τον λόγο.

Να υπενθυμίσω δε οτι απουσίαζαν απο την συνεδρίαση όλοι οι εκπρόσωποι του Πύργου, απο διαφορετικές παρατάξεις, καθως και ο εκ του νόμου υπεύθυνος να συγκαλέσει την συνεδρίαση, καθως και αλλα μέλη. Η πλειοψηφία ηταν οριακή Ευτυχώς εξελέγη η ιδια διοίκηση που επέτυχε την σύμβαση μεσω της οποιας ο επενδυτής θα πενταπλασιάσει το κεφάλαιο του σε 25 χρονια κερδίζοντας 40 εκατ ευρω.!!! Πάντα τέτοια για τον λαο!!.Υπάρχουν και οι πελάτες, υπάρχουν και κάτι αθεράπευτα σύνδρομα…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος