FOLLOW US: facebook twitter

Βερολίνο κατά Τουρκίας: “Καταδικάζουμε τις υπερπτήσεις και τις προβοκάτσιες στο Αιγαίο”

Ημερομηνία: 01-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Άφησε τις “ίσες αποστάσεις” η Γερμανία, καταδικάζοντας τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο και τονίζοντας πως “δεν γίνεται ανεκτό από τη γερμανική κυβέρνηση να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας”.

Σαφές μήνυμα κατά της Άγκυρας έστειλε το Βερολίνο, μετά την τακτική των ίσων αποστάσεων που διατηρούσε μέχρι πρότινος για τα ελληνοτουρκικά.

Σε επικοινωνία που είχε το OPEN με τον εκπρόσωπο του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, σχετικά με την στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία και την Ελλάδα, καθώς και τι απάντησε χθες ο Γερμανός καγκελάριος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε:

“Συμφώνησαν και οι δύο ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προβοκάτσιες. Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά είναι λάθος. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ. Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διάλογο και πάντα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Δεν γίνεται ανεκτό από την γερμανική κυβέρνηση να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας”.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, τον χάρτη της “γαλάζιας πατρίδας”, που καταδεικνύει την επεκτατικότητα και επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, κατά τη συνάντηση τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον καγκελάριο της Γερμανίας αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα, ήτοι τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών, αλλά και για την επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας, που, όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ζήτησε δε τη στήριξη του Βερολίνου έναντι της τουρκικής παραβατικότητας.

Προηγουμένως, το Βερολίνο επιχείρησε να τηρήσει στάση Πόντιου Πιλάτου στα ελληνοτουρκικά. Η Γερμανία “παρακολουθεί με προσοχή” τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και και “απευθύνει έκκληση να υπάρξει συνεννόηση με διάλογο” μεταξύ των δύο πλευρών, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν, πριν από μερικές μέρες.



Πηγή:  News247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος